Samsung proglašen krivim za povredu Huaweijevih patentnih prava

Još jedna presuda za povredu patentnih prava pogodila je Samsung. Ovoga puta nije u pitanju Apple ni američki sudovi, već Huawei. Kineski narodni sud u Shenzhenu presudio je u korist Huaweija, nakon što je ovaj tužio Samsung za neovlašteno korištenje njegovih patenata vezanih uz 4G tehnologiju.

Pored toga, u presudi se navodi da je Samsung namjerno otezao pregovore kako bi dobio na vremenu, što implicira da je je bio svjestan da je u prekršaju. U presudi se Samsungu nalaže prekid korištenja spornih tehnologija u svojim uređajima, te da za to od Huaweija ishodi valjanu licencu.

Iako odluka kineskog suda nema učinak izvan Kine, a time ni utjecaj na prodaju Samsungovih uređaja na drugim tržištima, Samsung će se ovome vjerojatno morati prilagoditi zbog iznimno velikog kineskog tržišta koje mu čini znatan dio prodaje.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]