Samsung u 3. kvartalu ostvario pad dobiti od 56%

Nakon Appleovog prilično obećavajućeg financijskog izvješća za treći kvartal, i Samsung je objavio svoje, koje je nešto manje obećavajuće. Naime, kompanija je objavila kako je ukupan pad dobiti u odnosu na isto razdoblje prošle godine iznosio čak 56%. S druge strane, operativna dobit je u odnosu na drugi kvartal narasla 18%.

Operativna dobit mobilne divizije narasla je 32%, navodno zahvaljujući izvrsnoj prodaji novog Galaxy Notea 10 te kombiniranju raznih kategorija smartfona na različitim tržištima. S druge strane, u Samsungu očekuju da će prihod od ovog sektora u posljednjem kvartalu ove godine malo pasti.

Porasla je i prodaja OLED panela, budući da ih Samsung već niz godina proizvodi i za druge proizvođače smartfona, ali je pala prodaja poluvodiča, i to čak za 77%. Samsung za ovaj pad krivi fluktuacije na tržištu, no jasno je da su se mnogi proizvođači, uključujući i Apple, u velikoj mjeri okrenuli tajvanskom TSMC-u.

Ipak, Samsung u sljedećoj godini predviđa povećanje potražnje za njegovim poluvodičima, budući da će upravo tada krenuti masovna proizvodnja 5G uređaja.

CNBC

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT