Samsungov tablet Galaxy View širok je gotovo pola metra

Samsung Galaxy View

Samsung nam već neko vrijeme sprema tablet, i to ne bilo kakav. Radi se o masivnom uređaju dimenzija 45 cm x 27 cm, sa zaslonom od nevjerojatnih 18.4 inča (1080p). U pozadini se već čuju podsmjesi, ali ne zaboravimo da je Samsung već jednom uspješno izgurao inovaciju ovakve magnitude na tržište, još u vrijeme objave svog prvog Note phableta. Također, Samsung nije usamljen u ovoj ideji - Alcatel i nekoliko drugih proizvođača radi na sličnim proizvodima.

Ne smijemo napraviti pogrešku i Galaxy View direktno uspoređivati s ostalim većim tabletima, poput Microsoft Surfacea Pro 4 ili Appleovog iPada Pro. Svojom veličinom Galaxy View je ipak zašao u posebnu nišu, a hoće li na koncu doživjeti uspjeh ili krah, znat ćemo tek nakon što se pojavi na tržištu.

Primjenu tableta ove veličine možemo naći u školskim učionicama, uredima, dnevnim sobama, kuhinjama i ostalim mjestima gdje će vlasnici imati koristi od velikog zaslona na dodir. Međutim, postavlja se pitanje prenosivosti a najnovije fotografije sa web stranice SamMobile nude neke odgovore.

Slike prikazuju dock koji ujedno služi poput ručke s kojom tablet možemo prenositi kao i običnu aktovku. Zaista smjela ideja iz Samsunga, a kako će to funkcionirati u praski, ostaje nam tek za vidjeti.

Ugrađeni hardver sasvim je prosječan, ali očito dovoljan za predviđene namjene. Srce tableta čini 64 bitni SoC Exynos 7 s osam procesorskih jezgri (4 x Cortex-A53 i 4 x Cortex-A57) na taktu od svega 1.6 GHz, uz Mali-T720 grafički koprocesor te svega 2 GB radne memorije. Za pohranu je osigurano deklariranih 32 GB, odnosno iskoristivih 25 GB prostora (proširivo karticama). Zahvaljujući štedljivim komponentama, trebala bi poslužiti ugrađena baterija kapaciteta 5,700 mAh.

Cijena za sada nije poznata, iako je vrlo vjerojatno kako će upravo ona biti jedan od odlučujućih faktora uspješnosti ovog proizvoda. U nastavku pogledajte slike i naravno, u komentarima ostavite svoje mišljenje.

Samsung Galaxy View

Samsung Galaxy View

Samsung Galaxy View

Samsung Galaxy View