Slab početak prodaje LG-a V10

LG V10

LG je ovaj mjesec predstavio pomalo neobičan flagship mobitel s dva zaslona pod nazivom V10. Ovaj smartfon pored velikog 5,7 inčnog zaslona sadrži i dodatni manji zaslon na vrhu kućišta, namijenjen konstantnom prikazu osnovnih informacija poput trenutnog vremena, prognoze i stanja baterije. Nakon uključivanja glavnog, velikog zaslona, prikazuju se i dodatne informacije poput prečica za aplikacije, notifikacija i sl.

Lijepo je vidjeti ovakvu inovaciju iz LG-a, međutim, po prvim informacijama uređaj nije najbolje dočekan na tržištu. Prodaja u Južnoj Koreji, odnosno na domaćem tržištu ovog smartfona, za sada je vrlo slaba i uređaj se nije našao na popisu 10 najprodavanijih uređaja. Istovremeno, na popisu se nalazi nekoliko modela iz konkurentskog Samsunga, s Noteom 5 na prvom mjestu.

Ovako slab početak prodaje nije dobar znak, a slične rezultate mogli bi očekivati i kad se uređaj pojavi na globalnom tržištu, slaže se većina analitičara. LG je već spustio cijenu modela V10, ali postavlja se pitanje hoće li to biti dovoljno? Zapravo, ukupna prodaja LG proizvoda pala je u zadnjih godinu dana, a kompanija se više ne nalazi među prvih pet najvećih proizvođača mobitela.

Ogroman dio tržišta ugrabili su proizvođači pristupačnijih uređaja, poput Huaweija, Lenova, Xiaomija i dr.  Na koji način će LG, osim snižavanja cijena, unaprijediti prodaju ovog zanimljivog smartfona, vidjet ćemo u narednim mjesecima.

 
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT