Slaba potražnja za iPhoneom 8, izostali tradicionalni redovi – čeka se iPhone X

Po prvi puta nakon predstavljanja nove generacije iPhonea, dogodilo se ono što je Appleove menadžere vjerojatno iznenadilo, ali ne i nas koji smo ovakvu situaciju očekivali – potražnja za iPhoneom 8 i iPhoneom 8 Plus je relativno mala, sudeći po izvještajima s Appleovih prodajnih mjesta širom svijeta.

Tako je u San Franciscu u petak u redu stajalo samo 80 ljudi, dok je u Sydneyu taj broj iznosio 30. Sličan prozir mogao se vidjeti i u europskim gradovima, gdje su također izostali tradicionalni redovi.

Posebno tužno je izgledala Apple trgovina u kineskom gradu Hangzhou, s pripremljenim barikadama, budući da su u petak ujutro po novi iPhone došla tek dva kupca.
South China Morning post izvještava o situaciji u mnogo bogatijem Hong Kongu, gdje je zabilježen nešto veći interes, ali opet osjetno manji nego lani.

Naravno, ovi postapokaliptični prizori ispred Appleovih trgovina širom svijeta imaju svoj razlog, a on se zove iPhone X, koji stiže za nešto više od mjesec dana. Analitičari očekuju da će ovaj model polučiti kud i kamo veći interes, usprkos abnormalno visokoj cijeni od 1000 dolara (bez poreza) u SAD.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]