Slijedi neminovno smanjenje cijena BlackBerry tarifa

RIM, kompanija o kojoj se zadnjih mjeseci puno govori i piše ne stoji baš najbolje, a vrijednost dionica je u konstantnom padu još od 2008. godine. Uz sve nedaće koje su snašle ovu komapnija sada je na pomolu još jedna. Kako javlja Bloomberg, RIM se našao pod pritiskom operatera koji traže smanjenje naknada koju plaćaju za pristup BlackBerry serverima te korištenje cijele BIS (BlackBerry Internet Service) i BES (BlackBerry Enterprise Server) infrastrukture.

Konkretno, ako kao privatni korisnik ili mali poslovni subjekt želite iskoristiti sve funkcije BlackBerry uređaja morate se kod operatera pretplatiti na neku od Blackberry tarifa. Primjerice, Vipnet najjeftiniju od njih naplaćuje 91,00 kunu mjesečno, a T-Mobile 80,00 kuna. Veliki poslovni subjekti imaju posebne cjenike i cijene u pravilu dogovaraju s operaterom.

Ove naknade ukupno iznose oko 4 milijarde dolara što je više od trećine RIM-ovih prihoda, a sada će zasigurno morati miti smanjene. Budući da se sve manje korisnika odlučuje na kupnju BlackBerry uređaja, sniženje cijena tarifa možda i nije loše rješenje, dapače.

 
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT