Službeno: Microsoft u pregovorima o preuzimanju TikToka. Trump dao 45 dana za dogovor

Nakon što su se pojavile glasine, Microsoft je na svom blogu službeno objavio da je softverski div iz Redmonda u pregovorima s kineskim ByteDanceom oko preuzimanja vlasništva i upravljanja nad poslovanjem društvene mreže TikTok na području SAD-a, Kanade, Australije i Novog Zelanda.

Nakon obavljenog razgovora između glavnog izvršnog direktora Microsofta Satye Nadelle i američkog predsjednika Donalda Trumpa, Microsoft je spreman nastaviti pregovore s kineskim ByteDanceom oko američkog preuzimanja TikToka na spomenutim tržištima. Microsoft se nada imat postignut sporazum u sljedećim tjednima, najkansije do 15. rujna, a taj period je blogoslovio i američki predsjednik koji će se suzdržati od zabrane aplikacije do tada.

Nije točno poznato kako će se ovo polovično preuzimanje realizirati, imajući u vidu da TikTok ima korisnike i izvan SAD-a, Kanade, Australije i Novog Zelanda. Microsoft tvrdi da je moguće da i ostale američke tvrtke uđu u manjinsko vlasništvo američkog TikToka te da će svi osobni podaci američkih korisnika bit prebačeni u SAD (ByteDance već tvrdi da jesu, op. a.), a sve sigurnosne kopije istih spremljene izvan SAD-a bit će izbrisane. Microsoft će također surađivati s vladama na spomenutim tržištima kako bi povećao transparentnost rada aplikacije.

Na kraju objave Microsoft navodi da ne postoji garancija da će dogovor biti postignut, tako da ćemo trebat čekat najkasnije do 15. rujna da vidimo rezultate ovog američkog poduhvata.

Izvor: Microsoft

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT