Službeno: Motorola u rukama Lenova

blog_post_banner-01-01v3

Nakon skoro godine dana od objave vijesti da je Lenovo kupio Motorolu od Googlea, stiže i službena potvrda iz Lenova da su sva regulatorna tijela odobrila transakciju. Dakle od sada je Motorola tvrtka u vlasništvu Lenova.

Na današnjoj konferenciji za novinare objavljeno je da će Lenovo, baš kao i Google voditi Motorolu kao zasebnu tvrtku. Sav menadžment koji se na čelu Motorole nalazi već dugi niz godina će ostati na svojim pozicijama, a poslovni smjer se neće mijenjati, tj. Motorola će i dalje predstavljati mali broj uređaja godišnje, uz fokus na AOSP Android OS i brze nadogradnje, uz odlične softverske dodatke, o kojima ćete moći uskoro čitati u našoj recenziji Moto X-a. Sjedište kompanije ostaje u Americi, tj. u Chicagu, a najavljeno je i otvaranje novih radnih mjesta diljem svijeta. Predsjednik Motorole ostaje trenutni COO - Rick Osterloh.

Prije prodaje Googleu, Motorola Mobility se izdvojila iz Motorole (koja i dalje posluje kao zasebna kompanija), pokušala se restrukturirati - uglavnom kroz otpuštanja i zatvaranja velikog broja ureda po svijetu. Ono što bi nama moglo biti zanimljivo u ovoj priči je i namjera Lenova da Motorolu vrati na tržišta sa kojih su se ranije povukli, pa se nadamo da će i naši prostori ući u ovaj plan. Zanimljivost je svakako i najava povratka Motorole na domaće tržište Lenova, tj. u Kinu, na kojemu je unazad par godina Motorola bila jedna od najzastupljenih kompanija, a na kojemu će se sada prodavati uređaji oba brenda.