Službeno predstavljen tablet Samsung Galaxy View

Samsung Galaxy View

Nedavno smo pisali o Galaxy View tabletu, masivnom uređaju iz Samsunga s dijagonalom zaslona od čak 18.4 inča. Danas je Samsung i službeno predstavio ovaj nekonvencionalni uređaj, čije specifikacije ćemo ukratko ponoviti.

Zaslon je, kao što je spomenuto, veličine 18.4", izrađen u TFT tehnologiji s 1080p rezolucijom. Za pogonski stroj odabran je Exynos 7580 čipset (osam jezgri na 1.6 GHz), ugrađeno je 2 GB radne memorije i 32/64 GB memorije za pohranu (proširivo). Baterija snage 5700 mAh trebala bi osigurati oko osam sati gledanja video zapisa, ako je vjerovati Samsungu. Tu je i prednja 2.1 MP kamera za video pozive ili obiteljske selfije. Spajanje na internet moguće je putem WiFi-ja, a u prodaji se nalazi i model s antenom za spajanje na brze LTE mreže.

Ukupni gabariti uređaja iznose 275.8 mm x 451.8 mm x 11.9 mm, s težinom od 2.65 kilograma. Da, kilograma. Kako bi olakšao prenosivost, Samsung je ugradio ručku a tablet se može prenositi kao i obična aktovka. Za softver se brine Android 5.1 Lollipop, presvučen posebnom nadogradnjom sučelja Media UX, s naglaskom na multimedijalni sadržaj.

Samsung Galaxy View

Cijena uređaja još uvijek nije objavljena, iako se tablet već našao u ponudi određenih trgovina po cijeni od 599 dolara.

Vidite li primjenu tableta ovakve vrste u vlastitom domu, te smatrate li cijenu opravdanom?