Snapdragon 8+ Gen1 je 10% brži i 30% štedljiviji od prethodnika

Nakon serije špekulacija i glasina, te najave službenog eventa, Qualcomm je danas javnosti predstavio svoj najjači procesor – Snapdragon 8+ Gen1.

Ne radi se o potpuno novoj generaciji, već o poboljšanoj verziji sada već dobro nam poznatog Snapdragona 8 Gen1, od kojeg je, prema riječima Qualcommovih ljudi, 10% brži i ima 30% veću energetsku učinkovitost.

Najjača jezgra, Cortex-X2, sada kuca na 3,2 Ghz, a tu su još Gold jezgre na 2,75 GHz, te Silver 2,0. GPU je također dobio pojačanje, i to u vidu povećanja takta od 10%, dok je AI komponenta 20% učinkovitija.

Ukupni benchmark novog procesora tako bi trebao biti oko 15% veći nego kod prethodnika, što uključuje i bolju iskoristivost kapaciteta baterije.

Snapdragon 8+ Gen1 će proizvoditi dobro nam poznati tajvanski TSMC u 4nm procesu, a prve modele smartfona u koje će biti ugrađen možemo očekivati u drugoj polovici ove godine.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT