Sony bi na IFA sajmu u rujnu mogao predstaviti uređaj sa zaslonom od ruba do rubaJedini tko jedan te isti dizajn smartfona gura dulje od Applea je Sony. Već nekoliko godina za redom svjedočimo praktički isto dizajniranim uređajima, s povećim okvirom oko zaslona, što većina korisnika sada smatra zastarjelim. I dok jednom dijelu korisnika to uopće ne smeta, onih drugih je svakim danom sve više.

Toga su vjerojatno svjesni i u Sonyju, posebice nakon što su drugi proizvođači počeli dodatno smanjivati «meso» i zaslone razvlačiti do krajnjih granica.

Sukladno tome, vrijeme je i za Sonyjevu reakciju, barem ako je vjerovati glasinama. Prema informacijama koje dopiru s kineske društvene mreže Weibo, na berlinskom IFA sajmu početkom rujna možemo očekivati novi Sonyjev smartfon koji će slijediti trend od ruba do ruba i novi Univisium standard.

Uređaj bi mogao koristiti nedavno predstavljani zaslon japanskog proizvođača JDI, koji bi se trebao rastegnuti 6 inča u dijagonalu, ali u omjeru 18:9, odnosno 2:1, s rezolucijom 2160 x 1080 točaka.

Sony bi se tako uskoro mogao pridružiti Samsungu, LG-u i Xiaomiju, a kako stvari stoje i Appleu, jer bi i on najesen trebao predstaviti novi iPhone sa zaslonom od ruba do ruba.