Sony će navodno lansirati mobitel sa šest kamera na poleđini

Na bespućima interneta pojavile su se zanimljive špekulacije oko novog Sonyjevog smartfona koji bi svjetlo dana mogao ugledati najesen. Ako se ove glasine pokažu istinitima, Sony je možda napokon odlučio u potpunosti iskoristiti svoj potencijal kad je proizvodnja kamera u pitanju.

Novi Sonyjev model bi tako trebao doći s ukupno osam kamera, u rasporedu dvije sprijeda za selfije i čak šest straga, čime će preteći Nokiju 9, koja trenutno drži rekord s pet kamera na poleđini.

Šest Sonyjevih kamera bi tako mogle doći u sljedećem rasporedu:

48 MP kamera s f/1.2 do f/2.4 varijabilnim otvorom blende kojoj će biti pridružen još jedan takav modul, ali s 12 MP senzorom. Treća kamera je 0,5 MP ToF senzor, a tu su još tri dodatne kamere s 12 MP, 8 MP i 16 MP senzorima s f/2.4 otvorom blende. Za sada nije poznato koja je svrha svih ovih kamera, odnosno na koji će način poboljšati fotografiju.

Prema ovom izvoru, za selfije je zadužen 10 MP senzor u društvu s 0,3 MP ToF senzorom.

Naravno, sve ove informacije treba uzeti s dobrom dozom rezerve, ali s obzirom da je Sony nedavno proveo unutarnju reorganizaciju, možda njihove kuhinje napokon stigne nešto što bi zaintrigiralo širi krug kupaca.

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT