Sony Ericsson u 4. kvartalu zabilježio gubitak

Sony Ericsson, u 2012. godini preimenovan u Sony Mobile Communications, tijekom četvrtog kvartala prošle godine zabilježio je neto gubitak od 207 milijna eura, objavljeno je na službenim stranicama. Tijekom tog razdoblja isporučeno je 9 milijuna Xperia ureađaja što je 20% manje u odnosu na četvrti kvartal 2010. godine te 5% manje u odnosu na prethodni kvartal. Vrijednost prodanih uređaja u spomenutom razdoblju iznosila je 1,3 milijarde eura što je 16% manje u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Kao razlog ovakvoj situaciji izvršni direktor kompanije Bert Nordberg, navodi “žestoku konkurenciju,  nepovoljne makroekonomske uvjete i prirodnu katastrofu na Tajlandu”

 
      
 • Andrej Marić

  Stvar je u tome što su im mobiteli plastikarija, što imaju loš prikaz ekrana, što imaju dosadan launcher za Android, što su davali 300 mb memorije i 512 mb ram, što nisu stavljali famozne dvojezgrene procesore u mobitele.
  Baš kao HTC i LG ne mogu konkurirati Samsungu u najskupljoj klasi mobitela.

 • saban

  Mislim da i nisu oni toliko losi realno, najveca moja zamjerka je sto nemaju veliku internu memoriju i sve ide na memorijsku karticu pa zbog toga mobilni zna nekada zastekati. A sto se tice dual core-a to je vise reklama nego neophodnost…

 • Dex

  Malo su zakasnili sa dual core. al moguu rec da je arc jedan od ljepsih anroid mobitela.

 • Andrej Marić

  naravno da je reklama zato i imaju gubitke =)

 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.  [ U redu ]