Sony Ericsson X10 mini pro Recenzija

Sony Ericsson je izradio vlastito prilagođeno korisničko sučelje koje se dosta dobro uklapa u sam operativni sustav. Na početni zaslon moguće je postaviti željene widgete, a od ponuđenih tu su digitalni sat, Facebook, Kalendar, Timescape, Google Latitude itd. Naravno, moguće je instalirati widgete po želji, a nedostatak je što se na svaki zaslon može postaviti samo po jedan widget, neovisno o njegovoj veličini. Za svaki novi widget sustav aktivira novi zaslon.

U kutevima glavnog zaslona nalaze se 4 prečice aplikacija koje se mogu mijenjati po želji, što donekle olakšava upotrebu. Prelaskom prsta preko cijelog zaslona dobivamo dodatne zaslone s aplikacijama karakteristične za sve Android uređaje. Unatoč ugrađenom akcelerometru zaslon se u vodoravni položaj rotira tek otvaranjem tipkovnice, što i nije loš koncept.

Najjači adut Sony Ericssona je svakako Timescape aplikacija koja objedinjuje (skoro) svu komunikaciju. Tako je na jednom mjestu moguće pratiti sve važnije događaje: SMS i MMS poruke, propuštene pozive, Twitter statuse i Facebook događaje, a moguće je i obnavljanje vlastitih statusa. Pritiskom na određenu Timescape jedinicu, na kojoj se nalazi kratak sadržaj događaja, otvara se adekvatna apliklacija u kojoj se moće nastaviti pregledavanje. Npr. ako kliknete na neki Facebook događaj automatski se otvara Facebook aplikacija s detaljnim prikazom.

Mediascape, multimedijska analogija Timesacpe aplikacije, u ovom modelu nije podržana.

Jedan od većih nedostataka su postavke za aplikacije Timescape, E-mail, Poruke, Kameru i Web preglednik koje se ne nalaze u samim aplikacijama, već je potrebno otići u postavke telefona i pronaći ih u „Sony Ericsson“ podizborniku.

Telefonski imenik je uredan, jasan i lijepo dizajniran. Treba li uopće spominjati što se sve u njega može strpati? Ono što me posebno oduševilo je integracija Google Talka u imenik. Svaki kontakt koji je u datom trenutku online na desnoj strani uočljivu zelenu točku tako da se chat može započeti već iz imenika. Također, u imenik je integriran i Google Sync, pa je i sinkronizaciju moguće startati neposredno iz imenika.

Stranice: 1 2 3 4 5


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT