Sony Ericsson X10 mini pro Recenzija

Kritika ide nedostatku Smart Dialnig mogućnosti. Za biranje kontakata putem tipkovnice potrebno je najprije ući u imenik, jer je s početnog zaslona moguć je jedino unos brojeva.

Poruke

Pisanje poruka na ovom uređaju predstavlja posebno zadovoljstvo zahvaljujući fizičkoj QWERTY tipkovnici iako je moguće upotrijebiti i virtualnu tipkovnicu na zaslonu. U tom slučaju će svakako pomoći ugrađeni T9 rječnik. U startu nije moguće odabrati SMS ili MMS, već je SMS zadana postavka, a ukoliko se poruci doda neki multimedijski sadržaj tek tada je poruka definirana kao MMS.

Osnovni E-mail klijent podržava definiranje samo jednog mailboxa i nije prebogat  mogućnostima. Tu je i klasična Gmail aplikacija koja isto tako podržava samo jedan mailbox i to onaj čiji ste Google/Gmail račun definirali prilikom prvog uključenja uređaja. Naravno, možete si instalirati i Yahoo! Mail aplikaciju, a potražite je u Marketu.

Pored navedenih, imamo još i RoadSync mail aplikaciju koja se koristi za Mail for Exchange uslugu, odnosno Microsoftov Active Sync protokol.

Web preglednik

Iako moćan, standardni Android web preglednik na ovom uređaju ne može zasjati u punom sjaju zbog objektivnih okolnosti. Kompleksnije web stranice u ovom modelu plaćaju danak relativno maloj rezoluciji zaslona kao i samim dimenzijama. Izostala je i podrška za Flash, međutim „normalne“ web stranice su sasvim čitljive i s lakoćom se mogu pregledavati i čitati. Zumiranje stranica je jednostavno i efikasno, a tekst se sam prilagođava stupnju povećanja, odnosno smanjenja. Preglednik podržava surfanje u više prozora, odnosno u tabovima i funkcionira dosta brzo.

Multimedija

Galeriju, u ovom slučaju nazvana „Album“ moguće je pregledavati u okomitom i vodoravnom položaju. Naravno, zahvaljujući akcelerometru zaslon se automatski rotira. Pregledavanje slika je izuzetno jednostavno s logičnim rasporedom fotografija. Iako pinch zooming nije podržan u Sony Ericssonu su se potrudili i napravili odličnu zamjenu. Zumiranje je zapravo moguće upotrebom samo jednog prsta. Dotaknite željenu poziciju na zaslonu, malčice zadržite prst i povučete prema gore – rezultat je povećanje. Povlačenjem prsta prema dolje dobije se smanjenje. Fotografije je na jednostavan način moguće slati E-mailom, uploadati na Facebook, Twitter ili Picassu. Još jednom palac dolje zbog nemogućnosti slanja sadržaja putem bluetootha.

Mapa s video zapisima je odvojena od one s fotografijama i sadrži tek osnovne funkcije. Moguće je pregledavati mp4 i 3GPP zapise, dok je za DivX-e potrebno skinuti neku od 3rd party aplikacija iz Marketa.

Svirač glazbe ne predstavlja revoluciju, ali je sasvim dovoljan, funkcionalan i jasan s mogućnošću pretrage Sony Ericssonovog Play Now servisa. Podržane su playliste s mogućim grupiranjem najnovijih i najslušanijih pjesama. Nedostatak je što se pjesme ne mogu pretraživati upisivanjem početnih slova na tipkovnici.

Stranice: 1 2 3 4 5


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT