Sony Ericsson X10 mini pro Recenzija

Ostale aplikacije

U izborniku možemo naći službenu Facebook aplikaciju za Android koja funkcionira besprijekorno. Problema bi mogle imati osobe sa slabijim vidom jer Facebook za Android koji inače ima prilično sitan font na ovako malom zaslonu je još sitniji. Također, X10 mini pro sadrži i odličnu YouTube aplikaciju o kojoj ne treba previše trošiti riječi.

Službena Twitter aplikacija ne postoji za ovu verziju Androida, zato je moguće skinuti razne Twitter klijente iz Marketa kao npr. Tvidroyd ili Twicca.

Kalendar je jednostavan te nudi pregled mjeseca i dana, a moguća je sinkronizacija s Google kalendarom. Preglednik dokumenata nije prisutan, ali ga nije problem pronaći u Marketu. Tu je i već uvriježena Google maps aplikacija s mogućnošću 3D prikaza i Street viewa podržanih područja, a NeoReader je zadužen za očitavanje QR kodova. TrackID je aplikacija slična Shazamu, prepoznaje izvjesnu količinu pjesama sa radija, TV-a i sl. FM Radio je moguće slušati i preko zvučnika, s tim da slušalice moraju biti spojene jer služe kao antena. Radio automatski pretražuje sve dostupne radio postaje te ih memoria. Zanimljiva je i simulacija tunera kao na starim radio prijemnicima koja prikazuje frekvenciju i naziv redio postaje zahvaljujući RDS-u.

Kamera

Možemo reći da 5 megapikselna kamera s autofokusom, geotaggingom i LED bljeskalicom danas predstavlja neku vrstu prosjeka. Slike dobivene s ovom kamerom također bismo mogli nazvati prosječnima, uostalom tu su primjerci, dok su samo sučelje i izbornik prilično jednostavni. Video kamera snima video isječke u VGA (640×480) rezoluciji pri 30 fps, što je svakako odličan podatak. U kutovima sučelja kamere postavljene su jednostavne prečice za izmjenjivanje foto-video načina rada, uključivanje/isključivanje bljeskalice, odabir ambijenta i prečica do galerije. Za ostale postavke potrebno je otići u opće postavke telefona.

I u ovoj recenziji donosimo fotografije snimljene u različitim uvjetima: vani po sunčanom vremenu, kišnom vremenu, u zatvorenom prostoru, kao i one iz neposredne blizine te u potpunom mraku uz upotrebu bljeskalice. Tu je i video isječak snimljen ovim uređajem.

Baterija

Za razliku od modela X10 mini, X10 mini pro ipak sadrži bateriju koja se može izvaditi. Što se izdržljivosti tiče baterija je u uvjetima testiranja izdržala malo više od jednog dana, što zapravo i nije loše s obzirom na prilično intezivno korištenje svih resursa uređaja. Pri umjerenom korištenju baterija će izdržati do tri dana.

Zaključak

Malo veći od kutije šibica, otprilike točno veličine kreditne kartice Sony Ericsson X10 mini pro je najmanji dostupni mobilni telefon s Android operativnim sustavom i potpuno funkcionalnom QWERTY tipkovnicom. Kao što smo mogli vidjeti, definitivno nije bez mana, ali s obzirom na kompaktnost ne možemo mu previše zamjeriti. Teško da će poslužiti za ozbiljniju poslovnu uporabu, no njegova kompaktnost i QWERTY tipkovnica zasigurno će privući mnoge ovisnike o SMS-u kao i sve one koji namjeravaju  ozbiljnije koristiti mobilni instant messaging. Također, ukoliko se želite još bolje povezati s prijateljima na sve popularnijim društvenim mrežama, X10 mini pro je pravi izbor za vas. Usput, poslužit će i kao mp3 player te kao prosječan fotoaparat.

Tehničke karakteristike: Sony Erisccon X10 mini pro specifikacije

Uređaj na test ustupio: Sony Ericsson Hrvatska

Stranice: 1 2 3 4 5


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT