Sony Mobile će radnu snagu od 4000 ljudi reducirati za 50%

Paralelno s najavljenim restrukturiranjem, odnosno združivanjem mobilnog odjela s onima za proizvodnju kamera te TV i audio uređaja, Sony je najavio i racionalizaciju radne snage. Tako će u sljedećih godinu dana polovica od 4000 zaposlenika mobilne divizije dobiti otkaze.

U Japanu će dijelu viška radnika biti ponuđena radna mjesta u drugim divizijama, dok će oni u Europi i Aziji dobiti priliku za dobrovoljno umirovljenje, prenosi Nikkei.

Međutim, fokus kompanije i dalje ostaju Europa i istočna Azija, regije koje će i u narednom razdoblju predstavljati glavno tržište. Ova reorganizacija dolazi tri godine nakon uzastopnog ostvarivanja nemalih gubitaka mobilne divizije, koje drugi odjeli više očito ne mogu ili ne žele pokrivati.

Kako će izgledati budućnost Sonyja, u ovom trenutku možemo samo nagađati, no drago nam je da je i vodstvo kompanije napokon shvatilo da su aktualna poslovna politika i filozofija pogrešne, a kako će se organizirati i što će poduzeti za vraćanje bilance u pozitivu, ostaje za vidjeti.

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT