Sony Xperia L – Recenzija

Sony još nije potrošio cijelu abecedu na imena svojih smartfona, no kako je krenulo, to bi se moglo dogoditi do kraja godine. Doprinos tome svakako daje i model s kojim smo se družili proteklih desetak dana, a nosi naziv Sony Xperia L. Radi je o još jednom uređaju donje srednje cjenovne kategorije, no dimenzijama, dizajnom i mogućnostima definitivno želi ući u klasu iznad. Opis uređaja i dojmove pročitajte u nastavku.

Osnovne karakteristike

Dimenzije: 128,7 x 65 x 9,7 mm

Masa: 137 grama

Zaslon: 4,3” TFT-LCD, 854 x 480, 228 ppi

SoC: Qualcomm Snapdragon MSM8230

CPU: 2x 1 GHz

GPU: Adreno 305

RAM: 1 GB

Interna memorija: 8 GB (dostupno 5,5 GB)

Utor za MicroSD memorijske kartice do 32 GB

SIM: Mini SIM

Povezivanje: WiFi 802.11 a/b/g/n, WiFi Hotspot, WiFi direct, NFC, DLNA

3G: HSPA+ 21/5,8 mbps

4G: –

OS: Android 4.1 Jelly Bean

Kamera: 8 MP/720p

Prednja kamera: VGA

FM Radio s RDS-om

Baterija: 1750 mAh

Prednosti

Dobar dizajn

Solidan hardver

Cijena

Nedostaci

TFT zaslon ima manje kutove vidljivosti

Ne snima 1080p video

Dizajn kućište i ergonomija

 

 

 

Sony Xperia L još je jedan uređaj s karakterističnom negativnom zakrivljenošću pozadine, tj. poklopca baterije, poznate još s modela Xperia Arc. Ovakav koncept kućišta uređaju daje određenu dozu elegancije i kako se čini, prihvaćen je od velikog broja kupaca. Isto tako, Sony Xperia L oblikom podsjeća na manji model Xperia E i zapravo izgleda kao njegova uvećana verzija.

Kućište je, kao i kod većine modela ovog cjenovnog ranga, izrađeno iz plastike. Općenito, ova plastika ne izgleda jeftino, a kromirani rub oko cijelog kućišta daje izvjesnu dozu elegancije. Poleđina je “gumirana” i sprečava klizanje iz ruku, ali je i sam osjećaj držanja u ruci zbog toga ugodniji. Prednji dio kućišta, odnosno onaj manji dio oko zaslona, izrađen je od nešto sjajnije plastike, ali ukupan izgled time nije narušen.

 

 

Usporedba s Xperijom Z: 

Sve fizičke tipke su smještene na desnom boku i nije ih problem napipati, a pritisak je ugodan i responzivan. Nakon što je okrugla tipka za uključivanje doživjela premijeru na modelu Xperia Z, postala je obavezan hardverski dio na mnogim novim Sonyjevim modelima pa tako i na ovom. Iznad nje se nalazi dvodijelna tipka za podešavanje glasnoće, a ispod fizička tipka za kameru.

Ukupan dojam kada uređaj leži u ruci je izvrstan, kućište djeluje čvrsto, a spomenuta zakrivljenost poklopca baterije doprinosi eleganciji i ugodnom rukovanju. Budući da je 4,3” zaslon na granici ugodne manipulacije jednom rukom, Xperiju L će cijeniti upravo oni koji veće zaslone smatraju nezgrapnima i nepotrebnima.

Stranice: 1 2 3


 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT