Sony Xperia Z3 – Recenzija

Baterija

Iako je uređaj vidno tanji od prethodnika, Sony je u njega uspio ugurati bateriju kapaciteta 3100 mAh, dakle za 100 mAh manje. Sony je autonomiju ovdje specifirao tako da će uređaj izdržati 37 dana u stand-by načinu ili će osigurati do 16 sati razgovora na 3G mreži. Ovakvi podaci sami po sebi nam ne znače puno, osim onog o 10 sati rada s uključenim zaslonom, što podrazumijeva surfanje i reprodukciju videa.

U stvarnom životu, tj. u uobičajenim uvjetima, baterija će izdržati do dva dana, što je svakako pohvalno i na razini prethodnika. Naravno, viši intezitet korištenja će povćati i potrošnju, možete koristiti i program štednje koji će u izvjesnoj mjeri utjecati na ukupnu potrošnju, ali ne treba očekivati čuda.

Zaključak

Xperia Z3 a

Eto, vidjeli smo da se Sony Xperia Z3 od svog prethodnima ne razlikuje ni po čemu spektakularnom, ali zato nudi cijeli niz manjih poboljšanja. Kao jedan od ključnih svakako treba istaknuti dizajn, jer je uređaj sada lakši, tanji i ugodniji za držanje, tj. puno bolje leži u ruci. Tu je i nešto brži procesor, no razliku u odnosu na Z2 je praktički nemoguće primijetiti. Vidjeli smo i određena poboljšanja kod kamere, kao i sprijeda postavljene vanjske zvučnike koji daju bolji i čišći zvuk, te ukupan dojam dižu na višu razinu.

Ako ste vlasnik Xperije Z1, prelazak na Z3 svakako ima više smisla nego ako dolazite sa Z2, ali ni tu ne nalazimo previše razloga za zamjenu, jer i jednogodišnji ciklus zamjene top modela mnogima predstavlja prevelik zalogaj. Naravno, uvijek se može dogoditi da dobijete neku dobru ponudu ili vam je istekao uogovor kod operatera pa ćete u tom slučaju posegnuti na novim uređajem.

Konkurencija? Pa otprilike ista ona postava koja je bila i u slučaju Xperije Z2, dakle Samsung Galaxy S5, LG G3, HTC One M8 i sada svakako OnePlus One koji je, eto, nešto veći i nema utor za microSD kartice. Prednost Xperije Z3 nad ovima je u pravilu to što je noviji model, ali će u mnogim slučajevima biti i skpulji, jer je mnogima od navedenih već počela padati cijena.

Bilo kako bilo, s Xperiom Z3 ne možete pogriješiti. Nudi praktički sve što je u ovom trenutku na tržistu dostupno, kvalitetom se ne razlikuje od konkurenata, a dolazi i u kućištu otpornim na vodu, što od konkurencije ima jedino još Samsung.

Video Recenzija

Stranice: 1 2 3 4 5


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT