Stigao Pepsi smartfon, solidnih karakteristika i povoljne cijene

Pepsi Phone P1

Sjećate se one najave za Pepsi mobitel? Koliko god neobično zvučalo, ovo se ostvarilo i na kineskom tržištu predstavljen je Pepsi Phone P1. Smartfon dolazi u metalnom unibody kućištu, ima veliki 5,5" 1080p zaslon, a pokreće ga osmojezgreni MediaTekov čipset.

Tu je i 2 GB radne memorije, proširivih 16 GB memorije za pohranu, mogućnost spajanja na brze LTE podatkovne mreže, čitač otiska prsta, kamere s 13/5 megapiksela i velika baterija kapaciteta 3000 mAh. Naravno, radi se o Android uređaju, u verziji 5.1 Lollipop.

Ok, solidan hardver, ali što dobivamo od Pepsija? Samo logo na stražnjoj strani uređaja i pozadinsku sliku u bojama kompanije. Čini se da je i to dovoljno kako bi ovaj "kinez" postao "Pepsi smartfon", što je prilično neobičan i do sad neviđen oblik promoviranja osnovnog proizvoda - u ovom slučaju napitka. Naravno, sva proizvodnja se odvija u Kini, a Pepsi je ponudio svoj branding na korištenje. Naše stajalište o ovakvoj vrsti promocije već ste imali prilike pročitati.

Cijena uređaja iznosi oko 100 dolara, što i nije puno za gore opisani hardver, ali sumnjamo da će uređaj biti dostupan u našim krajevima.

Pepsi Phone P1

Pepsi Phone P1

Pepsi Phone P1