Stiže 12-inčni iPad, iOS dobiva split-screen i podršku za više korisnika?

ipad-air

Glasoine o iPadu Pro, odnosno Appleovom tabletu koji bi trebao imati dijagonalu zalsona od barem 12 inča, kruže već dosta dugo i za sada još uvijek nema potvrde kad bi mogao biti službeno predstavljen. Prema najnovijim glasinama koje sada prenosi 9to5Mac, Apple bi planove o ovom proizvodu mogao realizirati u drugoj polovici ove godine, dok bi serijska proizvodnja trebala započeti u rujnu.

Kao jednu od značajnijih funkcija novog iPada, 9to5 Mac navodi tzv. split-screen iliti podjieljeni zaslon, funkciju koja već godinana postoji na Android tabletima, ali i mnogim smartfonima, prvenstveno Samsungovim, no problem ovdje predstavlja ograničeni broj aplikacija koje se mogu koristiti na ovaj način. Vidjet ćemo hoće li Apple to bolje riješiti.

I dok veliki iPad sasvim sigurno nećemo vidjeti prije jeseni, izgled split-screena možda upoznamo već na WWDC-u, od kojeg nas dijeli svega nekoliko tjedana. Isti izvor navodi da bi split-screen, osim na hipotetski 12-inčni iPad, mogao doći i na iPad Air, koji je također dovoljno velik da bi sadržavao ovakvu mogućnost. U ovom trenutku se pretpostavlja da će split-screen na iOS-u omogućiti podjelu zalsona na pola ili u odnosu 2:3, ovisno o aplikacijama.

Još jedna novost o kojoj se govori je uvođenje podrške za više korisnika na jednom iPadu, što korisnička baza već dugo traži. Naime, na Android tabletima ova mogućnost postoji već nekoliko godina i sad bi stvarno bilo vrijeme da stigne i na iOS.

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT