Stiže Pepsi mobitel. Što je sljedeće? Milka, Škoda i Džirlo modeli?

pepsi_phone

Ako vam je dosadio vaš iPhone, Samsung ili Xyz smartfon, kupite Pepsi i budite drugačiji od ostalih. Ovako nekako bi mogao zvučati slogan za reklamu Pepsi smartfona, za kojeg je i sama kompanija najavila skori dolazak na (za sada) kinesko tržište. Uz sami uređaj, Pepsi će na ovom tržištu ponuditi i mnoštvo dodatne opreme, čime će također reklamirati - Pepsi.

I sad, kakve veze ima Pepsi s mobitelima? Odgovor je, naravno - nikakve, a neki će ovakav potez Pepsi kompanije sasvim sigurno okarakterizirati neozbiljnim. I sam bih se složio da je ovakav potez neozbiljan, ali Pepsi ovdje očito cilja na marketing.

Jasno da ne očekuju ostvarivanje profita prodajom mobitela, ali će definitivno privući medijsku pažnju, uostalom to se već i dogodilo samim time što sad ovo čitate. Kad se proizvod jednom nađe na policama trgovina u Kini, imat će dodatnu besplatnu kampanju širom svijeta.

Za sada nema informacija kako će uređaj izgledati i koje će specifikacije donijeti, no poznato je da će ga proizvesti kineski partner.

Hoće li Pepsijevu poslovnu politiku slijediti i druge kompanije, za sada je teško nagađati. Osobno smatram da je potez ridikulozan i da će Pepsi od marketinga profitirati samo na kratke staze, dok će dugoročno vrlo vjerojatno pretrpjeti štetu.

I na kraju upravi Pepsija šaljemo jedan slogan koji bi svakako mogli adaptirati za svoje potrebe.

[responsive_youtube jfwvYNsY7I0]