Stižu smartfoni s omjerom zaslona 100%; Vivo bi mogao lansirati prvog

Vidjeli smo da se termin «zaslon od ruba do ruba» često koristi u slučajevima kada to baš i nije tako. Svi takvi smartfoni još uvijek imaju određeni dio «mesa», dok je kod iPhonea X situacija takva da se zaslon proteže «od ruba do zuba».

No, sada se čini da je došlo vrijeme za modele kojima će se zaslon zaista protezati od ruba do ruba, s tim da će taj rub biti zaista tanak. Do ovakvog zaključka nije teško doći, budući da je samo pitanje vremena kad će proizvođači pronaći način za smještanje određenih komponenti ispod zaslona. Jedan takav uvjet nedavno je ispunjen, kad je Vivo ugradio prvi čitač otisaka prstiju ugrađen u sam zaslon.

Isti taj Vivo bi mogao biti i prvi proizvođač koji će lansirati smartfon sa stvarnim zaslonom od ruba do ruba i bez zuba, što bi moglo dovesti do odnosa zaslona i okvira kućišta skoro 100%. Slika koja je procurila na kineskim društvenim mrežama najbolje pokazuje koliko je Vivo u svojoj namjeri ozbiljan.

Kad će uređaj s fotografije biti službeno predstavljen, teško je reći, ali vjerujemo da će se to svakako dogoditi ove godine. Nakon njega, 2019. možda više ne bude ni ovog najdonjeg dijela.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]