Tele2 završio s nadogradnjom 3G mreže, podatkovnom uslugom sada pokriva 97% stanovništva

Antenna_install

Nakon devet mjeseci intenzivnih radova na infrastrukturi, Tele2 je završio nedavno najavljenu nadogradnju svoje 3G mreže, čime je postigao 99-postotnu pokrivenost stanovništva glasovnom i 97% podatkovnom uslugom. Istovremeno je 98% autocesta pokriveno glasovnom i podatkovnom uslugom.

Tele2 je u ove radove uložio nekoliko stotina milijuna kuna, podigao broj radnika za 25% i angažirao preko 500 vanjskih suradnika, što je rezultiralo, kako navode, najmodernijom 3G mrežom u Hrvatskoj.

U Tele2 nadalje ističu kako već rade na 4G infrastrukturi i da puštanje mreže u rad planiraju za kraj prvog kvartala 2016. godine.

U nastavku slijedi objava za medije:

Tele2 danas predstavio najmoderniju 3G mrežu u Hrvatskoj

Od danas Tele2 pokriva 99 posto stanovništva glasovnom te 97 posto stanovništva 3G podatkovnom uslugom

Zagreb, 16. prosinca 2015. – Tele2 je završio nadogradnju mreže udvostručivši brzinu prijenosa podataka na 3G tehnologiji, značajno proširio 3G pokrivenost te kao rezultat predstavlja najmoderniju 3G mrežu u Hrvatskoj. Tele2 sada pokriva 99 posto stanovništva glasovnom uslugom, 97 posto stanovništva 3G podatkovnom uslugom te 98 posto autocesta 3G podatkovnom i glasovnom uslugom. Sljedeća faza nadogradnje bit će pokretanje 4G mreže u prvom kvartalu 2016. godine.

Nadogradnja mreže Tele2 završena je nakon samo devet mjeseci intenzivnog rada, iako su prvotna predviđanja bila da će sama nadogradnja trajati oko dvije godine. Ova izuzetno brza nadogradnja ostvarena je ulaganjem nekoliko stotina milijuna kuna, koristeći usluge više od 500 vanjskih suradnika i uz povećanje broja radnika za 25 posto.

Tele2 smatra da je moderna 3G mreža izuzetno važna jer većina korisnika još uvijek koristi mobilne uređaje koji ne podržavaju 4G standard. Cilj Tele2 je osigurati kvalitetnu 3G pokrivenost i time omogućiti svim korisnicima da iskuse prednosti većih brzina prijenosa podataka, a da pri tome nisu prisiljeni investirati u nove mobilne uređaje koji podržavaju 4G.

Do kraja prvog kvartala 2016. godine, Tele2 planira predstaviti 4G mrežu baziranu na vrhunskoj tehnologiji najnovije generacije kako bi zadovoljili potrebe najzahtjevnijih korisnika. I ovdje je cilj Tele2 osigurati dobru pokrivenost za što veći broj korisnika diljem Hrvatske jer smatramo da je od iznimne važnosti da mreža ima široku pokrivenost od samog početka. Nadalje, konfiguracijom mreže planiramo omogućiti da korisnici gotovo svih 4G uređaja dostupnih na tržištu od samog početka mogu u potpunosti koristiti prednosti koje nudi korištenje mobilnih usluga na 4G tehnologiji.

„Sretna sam što smo danas predstavili najmoderniju 3G mrežu u Hrvatskoj. Naši korisnici zaslužuju odličnu uslugu i obećavamo da ćemo biti još bolji kako bismo zadovoljili njihove sadašnje, ali i buduće potrebe. Naše sljedeće veliko obećanje je predstavljanje 4G mreže u prvom kvartalu 2016. kako bi osigurali Tele2 korisnicima u Hrvatskoj sveobuhvatno i potpuno iskustvo korištenja napredne 4G usluge”, izjavila je Malin Holmberg, izvršna potpredsjednica za Srednju Europu i predsjednica Uprave Tele2 Hrvatska.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.  [ U redu ]