Tele2 završio s nadogradnjom 3G mreže, podatkovnom uslugom sada pokriva 97% stanovništva

Antenna_install

Nakon devet mjeseci intenzivnih radova na infrastrukturi, Tele2 je završio nedavno najavljenu nadogradnju svoje 3G mreže, čime je postigao 99-postotnu pokrivenost stanovništva glasovnom i 97% podatkovnom uslugom. Istovremeno je 98% autocesta pokriveno glasovnom i podatkovnom uslugom.

Tele2 je u ove radove uložio nekoliko stotina milijuna kuna, podigao broj radnika za 25% i angažirao preko 500 vanjskih suradnika, što je rezultiralo, kako navode, najmodernijom 3G mrežom u Hrvatskoj.

U Tele2 nadalje ističu kako već rade na 4G infrastrukturi i da puštanje mreže u rad planiraju za kraj prvog kvartala 2016. godine.

U nastavku slijedi objava za medije:

Tele2 danas predstavio najmoderniju 3G mrežu u Hrvatskoj

Od danas Tele2 pokriva 99 posto stanovništva glasovnom te 97 posto stanovništva 3G podatkovnom uslugom

Zagreb, 16. prosinca 2015. – Tele2 je završio nadogradnju mreže udvostručivši brzinu prijenosa podataka na 3G tehnologiji, značajno proširio 3G pokrivenost te kao rezultat predstavlja najmoderniju 3G mrežu u Hrvatskoj. Tele2 sada pokriva 99 posto stanovništva glasovnom uslugom, 97 posto stanovništva 3G podatkovnom uslugom te 98 posto autocesta 3G podatkovnom i glasovnom uslugom. Sljedeća faza nadogradnje bit će pokretanje 4G mreže u prvom kvartalu 2016. godine.

Nadogradnja mreže Tele2 završena je nakon samo devet mjeseci intenzivnog rada, iako su prvotna predviđanja bila da će sama nadogradnja trajati oko dvije godine. Ova izuzetno brza nadogradnja ostvarena je ulaganjem nekoliko stotina milijuna kuna, koristeći usluge više od 500 vanjskih suradnika i uz povećanje broja radnika za 25 posto.

Tele2 smatra da je moderna 3G mreža izuzetno važna jer većina korisnika još uvijek koristi mobilne uređaje koji ne podržavaju 4G standard. Cilj Tele2 je osigurati kvalitetnu 3G pokrivenost i time omogućiti svim korisnicima da iskuse prednosti većih brzina prijenosa podataka, a da pri tome nisu prisiljeni investirati u nove mobilne uređaje koji podržavaju 4G.

Do kraja prvog kvartala 2016. godine, Tele2 planira predstaviti 4G mrežu baziranu na vrhunskoj tehnologiji najnovije generacije kako bi zadovoljili potrebe najzahtjevnijih korisnika. I ovdje je cilj Tele2 osigurati dobru pokrivenost za što veći broj korisnika diljem Hrvatske jer smatramo da je od iznimne važnosti da mreža ima široku pokrivenost od samog početka. Nadalje, konfiguracijom mreže planiramo omogućiti da korisnici gotovo svih 4G uređaja dostupnih na tržištu od samog početka mogu u potpunosti koristiti prednosti koje nudi korištenje mobilnih usluga na 4G tehnologiji.

„Sretna sam što smo danas predstavili najmoderniju 3G mrežu u Hrvatskoj. Naši korisnici zaslužuju odličnu uslugu i obećavamo da ćemo biti još bolji kako bismo zadovoljili njihove sadašnje, ali i buduće potrebe. Naše sljedeće veliko obećanje je predstavljanje 4G mreže u prvom kvartalu 2016. kako bi osigurali Tele2 korisnicima u Hrvatskoj sveobuhvatno i potpuno iskustvo korištenja napredne 4G usluge”, izjavila je Malin Holmberg, izvršna potpredsjednica za Srednju Europu i predsjednica Uprave Tele2 Hrvatska.

 
      
 • mustrashh

  99% stanovnistva? Pa pokrijes cijeli ZG i okolicu i imas vec 25%. Taj dio nikad nije bio ni sporan. Pitanje je kako su pokrivene ‘zabiti’ van gradova, gdje ht i vip imaju minimalno 3g signal. Tele2 ima odlicne tarife i odlicnu ponudu, ali sam od njih otisao prije cca 4 godine i ne mislim se vracati dok sve to ne srede.

  Prvi bih bio sretan da od sad pa nadalje citam od samih korisnika kako su sve to napokon i sredili. No i dalje sam skeptican. Ovih dana putujem od zg-a prema jugu, u jedan od mobitela cu ubaciti tele2 karticu na bonove pa da vidimo kako ce se ponasati…

 • Draugen

  Jbga ja valjda zivim u ovih 3%nepokrivenosti…

 • Motte

  Ja zivim u mjestu u Slavoniji koje ima 4500 stanovnika. T-Lopovi i Vip imaju svoje odašiljače u mjestu. Tele2 nema i signal im je užasan. Da bi radilo koliko toliko mora se ići na roaming od T-Lopova a onda je internet katastrofa.
  Ako mjesto od 5000 stanovnika nije područje od interesa, pitam se kako su onda pokrivena sela na moru koja broje 500 ili 1000 ljudi.
  Ima ljudi i koji se kreću i žele imati signal gdje god da jesu.
  Na žalost, Tele2 ga nema.

 • dejan

  Kod mene uveli 3g prije dva mjeseca.

 • a

  završio s nadogradnjom 3g, hahahaha, u vrimenu kad je 5g skoro na vratima, hahahaha, predobro

 • zagy

  Nakon nadogradnje T2 mi ima ok signal. Na pretplati imam 14,35 Mbps download i 5.41 Mbps upload, ping 191 ms – lokacija Zagreb Kruge.

 • jontravolta

  Navedi mjesto u slavoniji gdje nema signala?
  S obzirom da sam isto iz slavonije pa da te odmah mogu negirati

 • fabricio1

  Evo.Gornja Dubrava…Bonbon 4G signal- ping 23… download – 43.53 Mbps, upload – 3.47 Mbps. 5GB neta za 45kn – neprocjenjivo
  TELE 2 još mora puno puno raditi.

 • mustrashh

  Ako im je to ‘nadogradnja’ na ‘najmoderniji’ 3g u hrvatskoj, onda im je stvarno ‘odlicna’ nadogradnja. Pff, previse citata :)))

 • Motte

  Andrijasevci-Rokovci

 • a

  jontravolta, ne izmišljaj, normalno da postoje mista di nema signala, a tu tele2 prednjači. ja san iz mista od 1000 stanovnika i u pravu je motte, al fala bogu u t-mobileu san pa neman problema sto se signala tiče

 • Ivan

  Divno je gledati kako vecina gunđaju i pljuju po tele2. Cinjenica je da tele2 ulaže u svoju infrastrukturu istina bog polagano i ne nekim munjevitim tempom ali ulaže. Neci ce reci može to puno brže, može ako imaš para u ovom slucaju para ocito nema ko blata kako ima t com ili vip pa to ide sporije. Da nebi bilo zabune ne branim tele2 ali cinjenica je da je taj operater kriv za 95% današnjih tarifa i pad cijene poziva,sms i mb i da su paketi krenuli tek onda kad su se oni okuražili dati koliko toliko dobre pakete za nas obicne građane ove državice. Tako da doci ce i 4g strpljenja, t com smo tako i tako svi mi izgradili i napunili im racune s miljardama pa im je lako gradit i 10G mrežu.

 • sgt.Luger

  Ovaj komentar zaslužuje čistu objektivnu peticu!
  Jer počeli su od nule,sami napravili infrastrukturu,a i dalje ulažu. Da,i oni su zaslužni za pad cijena. Bravo tele 2!

 • zagy

  Izmjeri bonbon signal na 3g pa javi…

 • zag0

  Većina korisnika u Hrvatskoj i dalje nema LTE telefone, isto kao što većina korisnika još uvijek nema LCD/plazma televizore. Prema tome imati kvalitetnu WCDMA mrežu je jako važno. A što se LTE-a tiče, da, kasno su ušli u igru, ali to ne mora nužno biti loše. Umjesto da su ulagali X puta i dizali mrežu od Cat.2 do Cat.5-6 mogu odmah implementirati LTE-A i VoLTE i imati najmoderniju LTE mrežu na tržištu.

 • jontravolta

  u andrijaševcima nisam bio ali u vinkovcima signal pun

 • jontravolta

  Ne izmišljam, u slavoniji nisam imao problema niti 1% sa signalom. Jedinih manjih problema sam imao u Zagrebu

 • motte

  Nisam spominjao Vinkovce. To je ipak grad od 40 000 stanovnika. Problem je u velikim selima oko Vinkovaca koja su loše pokrivena signalom a vrlo su prometna ili naseljena.
  Netko tko često putuje ili vozi kroz njih, stalno ima probleme sa signalom ili roamingom na t-com mrežu.
  Svaka čast tele2 na širenju i zdravoj konkurenciji ali onda ne mogu pisati o 99% pokrivenosti.

 • THK

  Ivane, znaš li možda je li istina da TELE2 uopće više ne zaključava svoje uređaje, tj. da nema SIM-locka?

 • Mihael

  Za provjeru pokrivenosti dovoljno je otići na tele2 web stranicu i na njoj je jasno prikazana karta pokrivenosti pa si svatko može provjeriti. Nažalost kod mene je ostala 2g rupa pa zasad ništa od tele2, iako je vidljivo da je sada pokrivenost solidna.

 • darac

  Lumia 1020 ima ukljućeno korištenje 3g brzine,ali u sred zagreba pokazuje H ili H+brzinu???

 • Oldy

  Ping 191ms iz zg u zg? Moderno nema što. Ovdje bonbon 4G 77/28 13ms ping a prema beču 37ms. Ali to ništa ne valja.

 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.  [ U redu ]