Test: HTC Desire HD

Web preglednik

Kada govorimo o web pregledniku potrebno je reći da je upravo mobilno surfanje najveći razlog zašto bi netko uopće poželio koristiti ovakav uređaj. Malo je mobilnih telefona na kojima je doživljaj surfanja poput ovoga na Desireu HD. Neću pretjerati ako ovaj zaslon nazovem ekrančinom koja zbog svoje veličline omogućuje jedinstven doživljaj mobilnog surfanja. Samo sučelje je jednostavno, bez nepotrebnog nagrđivanja raznim panelima i tipkama. Kompletan je prostor praktički ostavljen na raspolaganje prikazu web stranica, jedino je u vrhu prisutna URL traka, koja se ubrzo nakon upisivanja adrese sakrije, a  pritiskom na menu otvara se izbornik s dodatnim mogućnostima. Integracija Flash 10.1 playera se podrazumijeva, a tu je podrška i za HTML5 tehnologiju. Pohvalno je što se svaka web stranica iščitava na način da se tekst automatski prilagođava veličini fonta, što na nekim drugim uređajima nije slučaj. Treba li uopće spominjati pinch zooming?

Tu je i zasebna YouTube aplikacija koja doslovno fascinira svojom brzinom rada, ali i pretragom sadržaja. Naime, u ovu je aplikaciju očito ugrađena Googleova tehnologija instant pretrage, tako da prilikom upisivanja ključnih riječi YouTube trenutno pronalazi i sugerira rezultate. Slijedom toga naziv sadržaja u većini slučajeva nije ni potrebno upisivati do kraja.

Galerija

Galrija ima klasičan prikaz mapa s malon sličicom s lijeve strane te opisom i brojem slika s desne strane. Ulaskom u mapu fotografije su tablično prikazane i među njima nema nikakvog razmaka čime je optimiziran prostor za prikaz. U dnu se (ponovo) nalaze tabovi koji omogućuju radnje s fotografijama. Prvi je namijenjen povratku na listu mapa, drugi omogućuje dijeljenje fotografija putem bluetootha i praktički svih mogućih online servisa kao što su Facebook, Twitter, Picasa, Fickr, Gmail te ostali mail servisi. U pregledu fotografija omogućen je pinch zooming, a dvostrukim dodirom dobije se najveći nivo povećanja.

Slično je i s prikazom video sadržaja koji se mogu pregledavati u galeriji, ali i putem posebne aplikacije koja prikazuje isključivo video isječke. Prilikom pokretanja video sadržaja otvara se Video player, neovisno o tome odakle ste mu pristupili. Pohvalno je što uređaj bez ikakvih problema vrti HD (720p) video, dok je kvaliteta stream sadržaja, npr. YouTube ovisna o kvaliteti internetske veze. Podržan je prikaz DivX, odnosno Xvid formata video zapisa, što znači da ćete moći gledati veliku većinu video datoteka s .avi ekstenzijom.

Music player

Prilikom startanja odmah otvara now playing, što će prikazati i naslovnicu albuma ukoliko je sadržana. Izbornik nudi pregled sadržaja po već ustaljenim kriterijima, naravno – u tabovima. Tako je moguće odabrati prikaz po naslovima, izvođačima, albumima i žanrovima. Kreiranje playlisti je jednostavno, a zgodno je što je glazbeni svirač na neki način integriran s YouTube aplikacijom. Naime, ukoliko na uređaju imate određenu pjesmu pritiskom na YouTube ikonicu otvara se YouTube aplikacija koja u trenutku pronalazi sličan sadržaj ili ostale pjesme istog autora. Slično kao i fotografije glazbeni sadržaj je moguće dijeliti putem bluetootha ili e-maila. Za poboljšanje doživljaja glazbe HTC je u Desire HD ugradio i equalizer, koji radi isključivo uz uključene slušalice. Sama kvaliteta zvuka u vanjskom zvučniku nije impresivna, osjeti se doza šumova ali u svakom slučaju može poslužiti svrsi. Ipak, koristeći slušalice kvalitetu zvuka praktički je nemoguće razlikovati od one koju nude konkurenti.

FM radio s RDS-om autoamtski pretražuje radio stanice i memorira ih. Sučelje je prilično jednostavno, a omogućuje i preslušavanje na zvučniku, no slušalice i dalje moraju biti uključene budući da služe kao antena.

Stranice: 1 2 3 4 5 6


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT