Test: HTC Desire HD

GPS Navigacija

U uređaj je ugrađen A-GPS modul koji je u svrhu pozicioniranja dostupan različitim aplikacijama. U paketu s uređajem dolazi aplikacija HTC Locations, koja koristi  TomTom mape koje je moguće koristiti online ili instalirati na uređaj. Sustav u ovoj besplatnoj verziji ne nudi glasovno navođenje, ali je sasvim upotrebljiv za snalaženje u bijelom svijetu. I ovdje dobro dođe pinch zoom i mogućnost 3D prikaza karte. Comapss mode, odsnosno način prikaza mape omogućuje da uvijek znate gdje je koja strana svijeta. Kao dodatak tu je Car panel, aplikacija koja omogućuje jednostavan i jasan  prikaz osnovnih funkcija navigacije.

Kamera

HTC Desire HD donosi kameru od 8 megapiksela s autofokusom koja snima fotografije u rezoluciji 3246×2448 točaka i HD video u rezoluciji 720p (1280×720). Potpomognuta je dvostrukom LED bljeskalicom koja služi i za osvjetljenje pri snimanju video sadržaja. Sučelje kamere je donekle izmijenjeno u odnosu na prethodne modele s time da se sada sve kontrole i postavke nalaze na desnoj strani, dok se s lijeve strane nalazi kontrola digitalnog zuma.

Zanimljivo je kako je kamera zbog upotrebe akcelerometra svjesna položaja pa se rotiranjem uređaja rotiraju i kontrole, a fotografije su uvijek u ispravnom položaju (nepotrebno ih je rotirati), neovisno o tome jesu li snimljene u vodoravnom ili okomitom načinu rada.

Autofokus je podržan i pri snimanju videa, međutim nije kontinuiran, što znači da se neće prilagođavati promjeni razdaljine između kamere i objekta. Video isječci se snimaju u  3GPP formatu, iako bi bilo pametnije da je izabrano mp4 kodiranje. Ovo je jedan od razloga zašto kvaliteta snimljenog video sadržaja nije na nivou koji nude Nokia N8 i iPhone 4, a u usporedbi sa Samsungom Galaxy S moglo bi se reći da je tu negdje.

Povezivost

HTC Desire HD u 3G mreži podržava brzine prijenosa podataka do 14,4 mbps, no iz  objektivnih razloga nemoguće ju je postići. Za povezivanje s računalom koristi se standardni microUSB kabel koji služi i za punjenje. Prilikom spajanja na računalo uređaj će ponuditi nekoliko opcija. Moguće je jednostavno spajanje kao disk drive, HTC sinkronizacija kontakata i kalendara ili USB tethering (korištenje uređaja kao modema). U bilo kojem slučaju uređaj će sam instalirati potrebne drivere i sve radi besprijekorno.

Android 2.2 kao operativni sustav u startu omogućuje korištenje uređaja kao mobilnog Hotspot-a, a HTC je tu mogućnost iskoristio i u ovom modelu. Desire HD svoju 3G internet vezu može podijeliti sa 5 dodatnih uređaja spojenih preko WiFi-a.

Problem s WLAN-om

Kao grom iz vedra neba stigla je spoznaja da se Desire HD ne može spojiti na na D-Link router. Naime, nakon nekoliko pokušaja spajanje nije uspjelo jer uređaj ili ne može uspostaviti vezu ili ne može dobiti potrebnu IP adresu. Nasuprot tome, na Sagemcom router smo ga spojili bez problema. Napominjem kako su oba routera od istog providera, tj. Optima Telekoma. Jedino što nam je palo na pamet jest mogućnost da Desire HD ostvaruje određenu vrstu konflikta s D-Linkovim routerom pa smo pokušali spajati i druge uređaje. Svi drugi su se spojili bez problema osim još jednog – HTC Tattoo, koji se inače bez problema spaja na routere drugih proizvođača. Unatoč svim naporima oko promjene postavki routera, hard-reseta uređaja te uz asistenciju tehničke podrške Optima Telekoma nismo uspjeli spojiti niti jedan HTC uređaj na D-Link-ov router, iako se ostali uređaji na njega spajaju bez problema. Ukoliko netko otkrije uzrok ovom misteriju bit ćemo zahvalni da nas prosvijetli, a dok se ne utvrdi u čemu je problem ne bi bilo fer na bilo koga svaliti krivnju.

Stranice: 1 2 3 4 5 6


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT