Test: LG Optimus 2X

LG je u ovaj uređaj ugradio i nekoliko novih gesti, odnosno prepoznavanja pokreta prstom po zaslonu, kao i inovativno korištenje akcelerometra. Tako je gestom moguće aktivirati tipkovnicu i polje za unos teksta, a premještanje ikonica po početnim zaslonima može se izvesti naginjanjem telefona lijevo ili desno. Nadalje, kada telefon zazvoni okrenite ga naopako i utišat će se, a isto vrijedi i za utišavanje alarma ili pauziranje glazbe. Ipak, najzanimljiviji dio ove priče odnosi se na inovativan način listanja fotografija koje se odvija dodirom prsta po lijevom ili desnom boku kućišta, a na isti način funkcionira i prebacivanje na slijedeću/prethodnu pjesmu u glazbenom sviraču.Uređivanju ovih funkcija pristupa se putem postavki te odabirom stavke „Pokret dodira“. Znamo, prevoditelji izbornika su se mogli i bolje potruditi.

Što se aplikacija tiče, tu su sve poznate stvari na koje smo inače navikli na Android uređajama. Kao dodatak LG je instalirao i App Advisor u kojem korisniku sugerira najbolje i najpopularnije aplikacije iz Android Marketa.

Reprodukcija glazbe odvija se putem poznatog music player-a koji je doživio određene estetske izmjene. Glazbu je moguće pretraživati po već poznatim kriterijima: izvođaču, nazivu, abecedi i žanru, a omogućen je i prikaz oveće slike albuma.

Video reprodukcija podržava MP4, 3GP, DivX, Xvid formate u svim rezolucijama, kao i titlove. Tu je i standardna YouTube aplikacija koja je zbog prirode procesora još brža nego na prijašnjim modelima.

Mobilni ured je sadržan u vidu Polaris Office aplikacije za koju slobodno možemo reći da je najbolja koja se trenutno nudi na mobilnim uređajima. Omogućuje pregledavanje i  uređivanje .doc. .ppt i .xls dokumenata, a mogućnosti su zaista velike, jer je podržan velik broj funkcija iz poznat iz desktop office aplikacija.

Facebook i Twitter  nose oznake „For LG“ iako su u osnovi standardne Android aplikacije. Obje društvene mreže omogućuju sinkronizaciju kontakta s imenikom telefona, kao i prikazivanje njihovih statusa u povijesti svakog pojedinog kontakta. Obavijesti s Facebooka, kao i mentionsi s Twittera regularno se pojavljuju u traci s obavijestima na vrhu zaslona.

Uz neizostavnu Gmail aplikaciju, na kojoj je moguće koristiti višestruke Google račune,  LG Optimus 2X sadrži i poseban E-mail klijent koji je u automatski mogućnosti konfigurirati sve poznatije E-mail servise. Podržani su POP i IMAP pretinci kao i MS Exchange. Naravno, ukoliko imate uključenu sinkronizaciju e-mail poruke će biti trenutno isporučene. Tu je i zajednički ulazni spremnik koji objedinjuje sve primljene poruke, kako e-mail tako i SMS i MMS.

Iako uobičajeni Android Web preglednik po svojoj prirodi ne nudi ništa posebno, brzina kojom se učitavaju web stranice zaista fascinira. Java Script se učitava jednako brzo, a prisutna je i podrška Adobe Flash Plyera. Ako nije, u trenutku je možete instalirati. Ipak, ako Flash ne koristite često, u postavkama web preglednika podesite da se isti uključuje „na zahtijev“ jer ćete tako još više ubrzati rad preglednika. („Omogući dodatke“, odnosno „Enable Plug-ins“). Ukoliko želite naprednije funkcije web preglednika svakako savjetujemo instalaciju besplatnih alternativnih aplikacija kao npr. Dolphin, SkyFire ili Opera.

Stranice: 1 2 3 4 5


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT