Test: LG Optimus 2X

Virtualna QWERTY LG tipkovnica dizajnom, odnosno odabirom boja, omogućuje dovoljan kontrast za ugodno tipkanje i snalaženje. Raspored tipki Z i Y moguće je promijeniti u svakom trenutku, a zanimljivo je što se dijakritički znakovi uključuju dužim pritiskom na određene tipke, slično kao na iPhoneu. Primjerice, ukoliko vam je potrebno slovo Č, pritisnite i držite slovo C i u trenutku se pojavljuju odgovarajući dijakritički znakovi Č i Ć, kao i razni povezani simboli.

 

Što se kalandara tiče, ništa novo. Omogućuje korištenje s višestrikim Google računima, a sinkronizacija se obavlja automatski, naravno, ukoliko tako podesite.

Kamera

LG Optimus 2X donosi 8-megapikselnu kameru s autofokusom i LED bljeskalicom, a softver kamere omogućuje snimanje fotografija veličina 8, 5, 3, 2, 1 megapiksela, kao i onih VGA rezolucije. Sučelje kamere je složeno, ali ipak dovoljno jasno za ugodno korištenje. Od korisnih detalja tu su touch focus i outfocusing shot, prepoznavanje lica, samookidač, softverska stabilizacija i geotagging. Autofokus omogućuje ugodno korištenje fotoaparata za slikanje dokumenata ili bilo kojeg predmeta iz blizine. U uvjetima lošijeg osvjetljenja primjetan je gubitak oštrine slike, no slike su još uvijek solidne kvalitete. Ipak, svaka slika u 8 mpx rezoluciji zauzima oko 4 do 6 MB, pa smo ih za ovu recenziju smanjili za 50%. Primjerci slijede:

Video snimanje

 

LG Optimus 2X, zahvaljujući dvojezgrenom procesoru, prvi je mobitel koji može snimati Full HD video, dakle u rezoluciji 1080p (1920×1080 točaka) pri 24 fps. Također, moguće je snimati i 720p (1280×720) video pri 30 fps.

Prvo što se uočava je format zapisa, naime koristi se 3gp, a ne mp4, što je uobičajeno kod kod drugih proizvođača. Druga stavka je zauzeće memorije, jer minuta snimljenog materijala u rezoluciji 720p zauzima „samo“ 30 MB, što je oko tri puta manje nego u slučaju npr. Samsunga Galaxy S ili iPhonea 4, gdje zauzima oko 100 MB. Razlog ovome je iznimno velik stupanj kompresije videa, ali i korištenje drugog codeca, što se na kraju očituje u smanjenom broju vidljivih detalja. Tako recimo minuta snimljenog videau 1080p rezoluciji zautima oko 60 MB. U nastavku slijedi prijmerak jednog i drugog videa. Za usporedbu, u ovoj temi možete pratiti usporedbu HD video sadržaja snimljenog različitim mobilnim uređajima. Nadamo se da će u slijedećoj softverskoj nadogradnji LG ispraviti ovaj nedostatak, tako da dvojezgreni procesor zablista i u ovom segmentu.

Prijmer 720p videa:

Prijmer 1080p videa:

Stranice: 1 2 3 4 5


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT