Test: LG Optimus 2X

Povezivost

HDMI utor je svakako ono što će Optimusa 2X također odvojiti mnogo konkurentskih uređaja koji nemaju ovu funkcionalnost. Putem HDMI povezivosti moguće je diretkno prikazivanje HD video sadržaja na podržani TV prijemnik ili monitor, a zanimljivo je da je LG za ovu svrhu u prodajni paket ubacio HDMI kabel. Nije puno, ali čovjeka veseli.

DLNA omogućuje bežično povezivanje za prikaz multimedijskog sadržaja.

Što se tiče prijenosa podataka u 3G mreži, uređaj podržava HSPA brzine do 10,2 mbps u downloadu i 5,76 mbps u uploadu.

Kad je WiFi u pitanju, ono što nas neopisivo živcira je automatsko prebacivanje na vanjsku mrežu EDGE/3G kada uređaj uđe u sleep mode. Naime, nije toliki problem u tome samom koliko u nemogućnosti podešavanja ovih postavki. Istina, ova nelogičnost je prisutna na iPhoneu 4 i na mnogim drugim uređajima, a proizvođači ovu glupost objašnjavaju namjerom da se uštedi energija, što je prilično diskutabilno, a na upit o razlogu izostanka mogućnosti podešavanja odgovora nema.

USB povezivanje je proteklo glatko, a prilikom odabira načina rada „masovna pohrana“ istu je prije izvlačenja USB kabela moguće isključiti na samom uređaju, dakle ne treba ići u Windows tray.

Baterija

Dvojezgreni procesor, logično, iziskuje više energije, no baterija kapaciteta 1500 mAh ipak odolijeva i ovom izazovu pa problema s autonomijom ne bi trebalo biti. Prilikom testiranja, tj. vrlo intezivnog korištenja, batereija je bez problema izdržala cijeli dan.

Više od toga će ovisiti isključivo o vašim navikama kao i podešavanju raznih stavki. Ovdje mislimo na ograničavanje rada na 2G mrežu i isključivanje automatske sinkronizacije i pozadinskih podataka.

Zaključak

Kao što ste mogli vidjeti, na ovaj uređaj nemamo previše primjedbi. Nije stigao mesija, niti je izumljena teleportacija, ali jedna solidna razlika u brzini i lakoći korištenja je itekako prisutna, pogotovo kad je u pitanju surfanje internetom, zumiranje web stranica i  fotografija. Stara narodna mudrost kaže da se lako naviknuti na dobro, pa smo se tako i mi navikli i „navukli“ na ovaj vrhunski uređaj. Štoviše, u pravom će svjetlu zasjati tek kada mu u lipnju stigne nadogradnja na Gingerbread koji je za razliku od Froyo-a bolje optimiziran za rad s dvojezgrenim procesorima.

Što se cijene tiče, najpovoljnije ga nudi Tele2 i to za 3595,00 kuna, što je osjetno jeftinije nego u Vipnet-u, gdje zapada 4499,00 kuna. Naravno, govorimo o cijenama uređaja bez ugovorne obveze.

Uređaj na testiranje ustupio: LG Hrvatska

Stranice: 1 2 3 4 5


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT