Test: LG Optimus One P500


LG je zadnjih godina zabilježio visok rast prodaje mobitela čime je pokazao i dokazao da zna proizvesti vrlo kvalitetne uređaje. Također, LG se na vrijeme uključio i u Android utakmicu, pa tako već neko vrijeme proizvodi i uređaje temeljene na ovoj platformi. Nama, na ovim prostorima najpoznatiji, Optimus GT 540, bio je jedan od prvih Androida nižeg cjenovnog ranga. LG Optimus One P500, kojeg sada imamo na testu, slobodno bi mogli nazvati njegovnim nasljednikom koji ujedno ispravlja najveći nedostatak prethodnika – rezistivni zaslon. Također, pohvalno je što Optimus One, u trenutku izlaska na tržište, bio opremljen zadnjom verzijom Androida (Froyo).

 

 

Kućište i pogled izvana

LG Optimus One dimenzijama od 113.5 x 59 x 13.3 mm  odgovara nekoj srednjoj, kompaktnoj kategoriji smartphonea. U ruci leži odlično, ponajprije zahvaljujući zaobljenim kutovima, a bitno je spomenuti i gumiranu površinu na poklopcu baterije koja sprečava klizanje.

Sama konstrukcija kućišta i kvaliteta izrade na najvišem su nivou. Uređaj djeluje čvrsto, a škripanje plastike je ovdje potpuna nepoznanica.

Prednjom stranom dominira zaslon i četiri fizičke funkcijske tipke na dnu, što je za svaku pohvalu. Naime, vidjeli smo da su na mnogim novijim Androidima  fizičke tipke žrtvovane i pretvorene u softverske kako bi se zadovoljili dizajnerski zahtjevi, čime se estetika stavlja ispred funkcionalnosti. Tipke imaju nešto duži hod, no nakon nekoliko sati korištenja prsti se bez problema priviknu.

Tipke za podešavanje glasnoće na desnom rubu i 3,5 mm audio utor na vrhu, decentno su uklopljeni u metalni rub kućišta. Dno kućišta rezervirano je za microUSB utor i mikrofon.

 

Zaslon dijagonale 3,2 inča kapacitivne je prirode, koristi TFT-LCD tehnologiju, a rezolucija je 340×480 točaka. Istina, u ovom cjenovnom razredu bilo bi neozbiljno očekivati neku bijesnu rezoluciju. Vidljivost, odnosno upotrebljivost u zatvorenom je prostoru neupitna, a pri izravnoj izloženosti suncu sasvim zadovoljavajuća. Uostalom, to je odlika više-manje svih LCD zaslona.

Sam odaziv je na solidnom nivou, iako se ponekad zna dogoditi da ne reagira iz prve. Ovaj nedostatak se povremeno primijeti prilikom listanja početnih zaslona, kada se zna dogoditi malo kašnjenje, no to nikako nije razlog za brigu.

Stranice: 1 2 3 4 5


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT