Test: LG Optimus One P500

Imenik

Ovo je jedna od stavki koje su se pojavom društvenih mreža prilično izmijenile. Uz klasičnu mogućnost unosa telefonskih brojeva, e-mail adresa i raznih drugih podataka od nedavno smo u mogućnosti na istom mjestu pregledavati i kontakte s npr. Facebooka ili Twittera. Naravno, i LG Optimus One u svom imeniku omogućuje unos i pregled svih vrsta kontakata, ali nudi i mogućnost izbora prikaza. Primjerice, moguće je izabrati koji će se detalj biti prikazan prilikom ulaska u imenik. Prozor svakog pojedinog kontakta razdijeljen je u tabove. Prvi prikazuje dostupne informacije o kontaktu, dok drugi nudi uvid u povijest, odnosno sve prethodne radnje vezane uz svaki pojedini kontakt.

 

Poruke i E-mail

 

SMS, MMS, E-mail i Instant poruke (Instant messaging) su 4 različite vrste poruka koje danas susrećemo na svim smartphone uređajima.

E-mail klijent već poslovično nudi kreiranje višestrukih pretinaca, a ugodno iznenađenje je mogućnost korištenja višestrukih Exchange računa. Omogućuje vremenski određenu sinkronizaciju, ali i trenutnu isporuku e-mail poruka (push).

Gmail aplikacija poznata je iz ostalih Androida i tu se nema što posebno za dodati. Podržava višestruke Google račune, a jednako kao e-mail klijent koristi push obavijesti.

Google Talk aplikacija u prvom je redu zadužena za instant messaging, no uz nju je vezan i glavni Google račun kojeg je potrebno definirati prilikom početka uporabe uređaja i bez kojeg nije moguće koristi Android Market.

Ukoliko koristite neki drugi chat protokol, npr. Windows Live, Yahoo ili ICQ, instalirajte si jednog od besplatnih multi-protokol chat klijenata kao što su Fring, Nimbuzz, Meebo, eBuddy i sl.

 

 

Mobilni ured

Aplikacija ThinkFree Office zadužena za pregled i uređivanje Word, Excel i PowerPoint dokumenata, a moguće je pregledavati i .pdf dokumente. Ipak, na ovako, uvjetno rečeno, malom ekranu uređivanje dokumenata i nije neki poseban doživljaj, no u svakom slučaju poslužit će svrsi.

Neovisno o ovoj aplikaciji, a za razliku od prethodnih verzija Androida, Froyo omogućuje i uređivanje Google dokumenata (docs.google.com) putem web preglednika. Korištenjem Google docs usluge ne trebate brinuti jesu li vam dokumenti pospremljeni na nekom do računala ili na mobitelu. Oni su uvijek u cloudu, i redovito sinkronizirani pa im je moguće pristupiti sa svih uređaja, u bilo koje vrijeme.

 

 

Galerija

Galerija slika i video isječaka sastavni je dio operativnog sustava i predstavlja standardno rješenje koje posjeduju Android uređaji. Samo sučelje atraktivno je dizajnirano, a donosi i određene 3D efekte. Galerija funkcionira na način da prikazuje sve slikovne i video sadržaje, neovisno u kojoj se mapi na uređaju ili memorijskoj kartici stvarno nalaze. Da ne bi došlo do nereda, galerija sadržaj organizira u mape koje automatski dobiju naziv po stvarnoj mapi u kojoj se sadržaj nalazi.

S obzirom da zaslon podržava multi-touch tehnologiju i ovdje je omogućeno „štipanje“, odnosno pinch-to-zoom funkcionalnost.

Stranice: 1 2 3 4 5


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT