Test: LG Optimus One P500

Multimedija

Glazba

LG Optimus One P500 ima standardni Music player koji u dolazi u paketu s Androidom 2.2. Sučelje je jednostavno i funkcionalno. Glavni zaslon playera podijeljen je u četiri taba gdje je sadržaj razvrstan po izvođačima, albumima, pjesmama i playlistama.

Ukupna kvaliteta zvuka je zadovoljavajuća, a uređaj je opremljen i s FM radiom sa RDS-om.

 

Kamera

 

Kamera sa senzorom 3 megapiksela opremljena je auto-fokusom, ali je iz nekog razloga izostavljena bljeskalica, što donekle kvari ukupno odličan dojam o uređaju.

Kad govorimo o sučelju kamere moramo reći da je prilično kompleksno, ali ne previše komplicirano. Softver kamere je zapravo prebogat opcijama, no umjesto toga osobno bih radije vidio bljeskalicu. Opcija je zaista puno, ali cijelu stvar pojednostavljuje logičan raspored virtualnih tipki i nakon malo vježbe nikakvih nedounica ne bi trebalo biti.

Što se samih opcija tiče, tu je mogućnost snimanja panoramskih fotografija, geo-tagging, izbor raznih scena te prepoznavanje lica i osmjeha.

Sama kvaliteta fotografija je iznad očekivanja, pa čak i pri slabijem osvjetljenju ne izgledaju loše.

Snimanje videa je jedna od onih stavki koje neće oduševiti, ali budimo realni, u ovom  cjenovnom razredu nismo ni očekivali mogućnost snimanja HD videa. Tako će oni kojima je ovo bitna stavka ipak morati odriješiti kesu.

Dakle, LG Optimus One snima video isječke u VGA rezoluciji (640×480) i 3GP formatu, što i nije tako loše, ali framerate iznosi samo 18 fps (slika u sekundi), što je neka donja granica gledljivosti. Poslužit će tu i tamo, za kakav špijunski filmić, no ne očekujte puno.

 

Video reprodukcija

 

Video player  jednostavnog je sučelja, a podržava slijedeće formate video zapisa: DivX, Xvid, 3gp i Wmv, a svi jednostavniji zapisi se reproduciraju bez problema. Treba imati na umu da je malom rezolucijom zaslona  reprodukcija videa donekle limitirana. Najveća podržana rezolucija videa  je 630×360 točaka, tako da HD zapise, ali i one teže od 1GB  možete zaboraviti. Primjerice, najbolje će vrtjeti sadržaj .avi formata u rezoluciji 320×240, ukoliko sama datoteka nije prevelika. Ipak, zbog toga što rezolucija zaslona  odgovara odsnosu 3:2 većina video sadržaja se neće vidjeti preko cijelog zaslona.

 

Baterija

 

Činjenica da je u Optimus One ugrađena baterija kapaciteta 1500 mAh veseli sama po sebi, jer smo do sada navikli da nam proizvođači ovakvu bateriju u pravilu pakiraju u skuplje modele s većim zaslonima. Pri stalno uključenoj podatkovnoj vezi (3G ili WiFi, ovisno o situaciji) i uz relativno intezivno korištenje baterija je izdržala puna dva dana. Dakle, jedan od boljih rezultata kad je u Android u pitanju.

 

Zaključak

 

LG Optimus One P500 jedan je od jeftinijih Androida, iako općenito pripada srednjem cjenovnom razredu.

Ono što ovaj model najbolje karakterizira jest omjer uloženog i dobivenog, a to mu je ujedno i najjači adut.

Android 2.2 (Froyo), 512 MB RAM-a u kombinaciji sa solidnim procesorom su pobjednički tim.

Dakle, ukoliko želite jeftin, a dobar Android uređaj LG Optimus One P500 je sasvim logičan izbor.

Budući da je LG Optimus One u neke zemlje stigao dosta prije nego kod nas, već je prodan u preko milijun primjeraka, što dovoljno govori samo za sebe.

 

U prodaji ga trenutno imaju dva domaća operatera. T-mobile i Vipnet.

 

LG Optimus One P500 Specifikacije

 

Uređaj na testiranje ustupio: LG Hrvatska

Stranice: 1 2 3 4 5


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT