Test: Nexus S

Aplikacije

E-mail klijent omogućuje korištenje višestrukih IMAP, POP3 i Exchange pretinaca, a tu je i uvijek prisutna Gmail aplikacija. Ukoliko je uključena automatska sinkronizacija računa, e-mail poruke će biti isporučene trenutno (push).

Google Talk je, kao dio operativnog sustava, zadužen za instant messaging. U trenutcima pisanja ovog teksta nadogradnja na Android 2.3.4 za Nexus S još nije bila dostupna, a pretpostavljamo da će biti u narednim danima. Naime, spomenuta nadogradnja OS-a u Google Talk donosi glasovne i video pozive putem WiFi-a i 3G mreže.

O kalendaru se nema što pametno reći jer je dizajnom otišao korak natrag. Ovo je od Googlea pomalo neozbiljno, jer se stječe dojam da je zadatak izrade kalendara povjeren nekom nadobudnom dizajneru koji je rad predao u zadnji čas pa im nije ostalo vremena za korekcije.

Naravno, i ovdje će navika učiniti svoje, a kalendar će normalno poslužiti svrsi.

 

Web preglednik

Jednostavan i funkcionalan web preglednik svojstven je svim Androidima. S podrškom za Flash 10.1 spada u najbrže mobilne preglednike dostupne na tržištu. Podržano je pinch zumiranje (štipanje), ali i ono putem dvostrukog dodira. Prednost ovog drugog je u tome  što omogućuje preslagivanje teksta i prilagođavanje zumiranom nivou.

Naravno, doživljaj surfanja si uvijek možete upotpuniti instalacijom alternativnih preglednika, kao npr. Dolphin ili Opera, koji podržavaju tabove.

Iako YouTube postoji kao zasebna aplikacija, sadržaj je moguće gledati i putem web preglednika, odnosno YouTube mobilne stranice.

Multimedija

Ono što se odmah primijeti je nepostojanje odgovarajućeg video playera. U galeriji je moguće pregledavati .mp4 i .3gp video isječke, no izostala je podrška za DivX, pa ćete  alternativni player morati potražiti u Android marketu.

Music player ne nudi ništa posebno i nudi ono najosnovnije. Glazbu je moguće razvrstati po nazivu, albumu, izvođaču i žanru te kreirati playliste, a postoji widget za početni zaslon. Naravno, ukoliko od playera ipak želite malo više, preporučamo da u Android marketu potražite Winamp.

Galerija na Gingerbreadu nije doživjela  promjene u odnosu na Froyo. Istina, ne vidimo neku potrebu za promjenom jer je ovakva kakva se sad sasvim upotrebljiva. Fotografije je moguće direktno podijeliti putem bluetootha, e-maila, MMS-a te raznih cloud servisa,  (Flickr, Picasa, Dropbox …) i naravno, društvenih mreža.

Stranice: 1 2 3 4


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT