Test: Nokia C3-00

Kamera

Kamera sa senzorom od 2.0 megapiksela, bez autofokusa  i bljeskalice zadovoljit će najosnovnije potrebe, ali obiluje dodatnim mogućnostima. Najveća rezolucija fotografija iznosi 1600×1200 točaka, a moguće je odabrati i niže rezolucije: 1280×960, 800×600, 640×480 i 320×240 točaka. Također, tu je automatski okidač s odgodom od 3, 5 ili 10 sekundi, mogućnost odabira efekata (negativ, sephia …), kao i mogućnost podešavanja osvjetljenja.

Nokia C3 omogućuje i snimanje videa. No, isto kao što je slučaj s fotografijama  zadovoljit će osnovne potrebe. Radi se o rezolucijama 320×240 i 176×144 točaka te frekvenciji 15 fps.

Povezivost

Nokia C3 ne podržava rad na 3G mreži, već samo GSM/EDGE. No, tu je ipak podrška za WiFi, što i nije čest slučaj na uređajima nižeg cjenovnog razreda. Uređaj se na računalo spaja putem priloženog micro USB kabela, a samo spajanje je vrlo jednostavno. Pri spajanju će ponuditi 3 opcije: Nokia Ovi suite, Media transfer i Mass storage. Za razliku od mnogih skupljih uređaja Nokia C3 podržava razmjenu datoteka putem Bluetooth protokola.

Baterija

Ovo je jedan od aduta Nokije C3. 1320 mAh osigurava vrlo veliku autonomiju, a uz umjereno korištenje poziva, učestalo slanje SMS poruka i komunikaciju putem društvenih mreža baterija bi mogla izdržati i cijeli tjedan. S obzirom da uređaj ne podržava 3G, izbjeći će se učestalo prebacivanje s jedne mreže na drugu, što je inače čest generator potrošnje.

Zaključak

Fizička QWERTY tipkovnica stigla je i u niži cjenovni razred, tako da je ovaj koncept postao dostupan puno širem krugu korisnika. Nokia C3-00 trenutno nema pravu konkurenciju, jer se za ovu cijenu ne može naći uređaj s QWERTY tipkovnicom, a da podržava i WiFi povezivost.

Sada, kada operateri nude razumne cijene mobilnog interneta, ali i česte akcije s paketima SMS poruka, ovaj način komunikacije će se zasigurno dodatno popularizirati. Ne treba zaboraviti ni podršku za WLAN što će dodatno pridonijeti uštedi na prijenosu podataka. Svi ovisnici o SMS-u, društvenim mrežama i chatanju doći će na svoje i to za relativno nisku cijenu.

Izbor dodatnih aplikacija u Ovi storeu svodi se uglavnom na pojednostavljene J2ME (Java) verzije aplikacija za Symbian uređaje.

U ovim trenucima Nokia C3-00 dostupna je u Tele2 ponudi po cijeni od 1295,00 kuna (samo uređaj), dok je u VIPnet ponudi cijena samog uređaja 1199,00 kuna. Uz ugovornu obavezu oba operatera Nokiju C3 nude po cijeni već od 9,00 kuna. Ipak, s obzirom na ciljanu publiku možda bi bilo pametnije da su operateri ovaj uređaj ponudili u pre-paid paketima.

Za detalje o ponudi na pretplatu posjetite Vipnet i Tele2.

Nokia C3 specifikacije

Uređaj na testiranje ustupio: Nokia Hrvatska

Stranice: 1 2 3


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT