Test: Nokia C6-01

Aplikacije

Nokia C6-01 dolazi s prilično bogatom „serijskom opremom“ aplikacija, a tu je naravno uvijek dostupan i Ovi Store s brojim besplatnim aplikacijama, ali i onima koje to nisu.

Već smo navikli da na svakom uređaju s ugrađenim GPS čipom Nokia isporučuje i besplatnu Ovi navigaciju, pa ni C6-01 nije iznimka. Sama aplikacija sadrži i iznimnu količinu korisnih POI informacija.

 

Mapa Ured sadrži nekoliko aplikacija od kojih će većini najzanimljivija biti QuickOffice pomoću moje je moguće pregledavati dokumente u .doc, .xls i .ppt formatu, dok je za njihovo uređivanje potrebno kupiti licencu. Za pregledavanje .pdf dokumenata tu je popularni Adobe Reader.

Svakako je potrebno izdvojiti tradicionalni Symbian File Manager, što je kod nas prevedeno kao „Upravitelj datoteka“.

Od ostalih „uredskih“ aplikacija spomenimo još Diktafon, Bilješke, Zip manager te Kalkulator. Tu je i već poznata aplikacija „Ovdje i sada“ koja na temelju lokacije nudi vremensku prognozu i pretraživanje sadržaja.

Od ostalih aplikacija nabrojimo još uobičajeni music player i FM radio s RDS-om. Kalendar je također isti kao na modelima N8 i C7, stoga nema potrebe da ga iznova opisujemo.

Web preglednik

Nadogradnja web preglednika, najavljena još prošle godine nažalost još nije stigla i sad bi stvarno bilo vrijeme da Nokia po tom pitanju nešto učini. Da ne bi preuveličavali problem moramo reći da je web preglednik sasvim solidan, ali je uskraćen za neke „sitnice“ koje su nas razmazile na Androidu i iOS-u. Prva razlika se očituje u brzini rada, pa će učitavanje „težih“ stranica znati povremeno zastajkivati. Drugi nedostatak je prilično kompliciran sustav izbornika. Nezgodno je što za namještanje određenih postavki potrebno ulaziti tri ili četiri nivoa u dubinu izbornika.

Ostale karakteristike preglednika su prosječe i solidne. Podržan je pinch-to-zoom, a moguće je podešavati i veličinu fonta.

Podrška za Flash stiže u obliku Flash Lite 4.0 i naravno, ne radi tako glatko kao Flash 10.1 na Androidu.

Ukoliko ovaj web preglednik ne zadovoljava vaše potrebe instalirajte si Operu Mini, odnosno Operu Mobile koja će vam uštedjeti vrijeme, novac i živce.

YouTube dolazi kao posebna aplikacija, ali zapravo samo otvara YouTube mobilnu stranicu u postojećem pregledniku.

Stranice: 1 2 3 4 5


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT