Test: Nokia C6-01

Kamera

U ovom dijelu recenzije dojmovi su nam malo izmiješani. S jedne strane senzor od 8 megapiksela i odlična video kamera s mogućnošću snimanja HD videa, a s druge nastavak neshvatljivog inzistiranja na fiksnom fokusu koji nas praktički vraća nekoliko godina unazad. Kako god, fotografiranje iz neposredne blizine neće imati nekog smisla, ali će slike snimljene s razdaljine veće od pola metra biti odlične. Na primjer, ukoliko želite fotografirati dokumente ili bilo kakav pisani tekst učinite to s razdaljine od nekih 80 cm, a s obzirom na vrlo jak senzor sliku ćete bez poteškoća zumirati na željenu veličinu, a da tekst i dalje ostane čitljiv.

Kamera je opremljena uobičajenim dodacima kao što su prepoznavanje lica i geo tagging, a za svaku pohvalu je dvostruka LED bljeskalica.

Kliknite na slike za povećanje:

Snimanje video sadržaja svjetlija je strana kamere i to će zasigurno biti jedan od razloga zašto bi se netko odlučio na kupnju ovog uređaja. Do sada je kvalitetno video snimanje u HD rezoluciji bilo dostupno uglavnom na najskupljim uređajima, a sada ova pogodnost postaje dostupna puno širem krugu kupaca. Dakle, kamera je u mogućnosti snimati video isječke u rezoluciji 720p (1280 x 720 točaka) pri 25 fps (sličica u sekundi). Kvaliteta video isječaka snimljenih ovim uređajem za nijansu je veća od onih snimljenih Samsungom Galaxy S i jednaka  onima koje smo snimili iPhoneom 4, iako treba imati na umu da o kvaliteti video isječaka odlučuje i mnogo dodatnih faktora kao što su drhtanje ruke i osvjetljenje. Format video zapisa je .mp4, što znači da će minuta snimljenog materijala zauzeti oko 100 MB prostora. Slijedi primjer video isječka.

Baterija

Baterija kapaciteta 1050 mAh neće pretjerano oduševiti autonomijom, ali će svakako zadovoljiti većinu kupaca. Naravno, teško je dati unificiranu ocjenu, jer su navike korištenja kod svakoga drugačije.

Uz intezivno korištenje uređaja koje je specifično za ovakva testiranja, razumljivo je da se baterija ispraznila za malo više od jednog dana.

Uz neku umjerenu upotrebu svih mogućnosti uređaja baterija će potrajati i više od dva dana, ovisno o mreži (2G/3G) i o tome koristite li stalnu internetsku vezu.

Zaključak

Kome je namijenjena Nokia C6-01?

Ponajprije onima koji cijene dobar dizajn i kvalitetnu izradu, a istovremeno žele imati odličnu video kameru koja trenutno predstavlja sam vrh ponude na tržištu.

E-mail, chat i društvene mreže na ovom su uređaju sporedna kategorija. Iako je sve od navedenog podržano, komunikacija putem ovih servisa predstavljat će svojevrstan izazov jer će se trebati naviknuti na tipkanje po relativno malom zaslonu.

Cijena samog uređaja, kada dođe u prodaju, trebala bi iznositi oko 2.500,00 kuna, a vjerujemo da će se naći i u ponudi domaćih operatera.

Nokia C6-01 specifikacije

Recenzirao: Krešimir Blažev

Uređaj na testiranje ustupio: Nokia Hrvatska

Stranice: 1 2 3 4 5


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT