Test: Nokia E7

Multimedija

 

Galerija, iako ne atraktivnog izgleda, funkcionalna je i upotrebljiva. Nudi se standardni pregled sadržaja s malim sličicama, a prelistavanje i pregledavanje se odvija iznimno  brzo. Omogućeno je automatsko rotiranje pinch-to-zoom povećavnje. Zanimljivo je kako prilikom skrolanja velikim fontom ispisuje mjesec i godinu kada su fotografije snimljene.

Video player je u stanju bez problema reproducirati cijeli film u DivX, ali ne i u MKV  formatu. Naravno podržana je i HD rezolucija 720p, no ukoliko je datoteka prevelika  moglo bi doći do zamrzavanja.

Tu su još i glazbeni svirač te FM radio S RDS-om, na koje smo odavno navikli na Noika Uređajima.

Ne treba zaboraviti ni sada već tradicionalne Nokia Ovi Mape koje nude besplatnu turn-by-turn glasovno navođenu navigaciju. Važno je napomenuti da se radi o izuzetno kvalitetnoj usluzi, a same mape su za korak ispred Googleovih. Karta Hrvatske je prilično dobro pokrivena detaljna, a nazivi ulica su dostupni i za najmanja mjesta.

Mobilni ured

Jedna od najvažnijih stavki na ovom uređaju su i tzv. office alati. U tu svrhu Nokia E7 nudi aplikaciju QuickOffice koja omogućuje kreiranje, pregledavanje i uređivanje .doc .xls i.ppt doklumenata, odnosno onih dokumenata kreiranih Word, Excel i PowerPoint alatima. Ovdje je potrebno napomenuti da uređivanje Office 2007 datoteka može potrajati cijelu vječnost, dok one kreirane prijašnjim verzijama prolaze bez problema.

Podržane su sve važnije funkcije za obradu teksta, npr. formatiranje i umetanje tabela. QuickOffice obiluje i izniman brojem funkcija i formula za izradu i manipulaciju Excel tablicama.

Pregled .pdf datoteka omogućuje Adobe reader za čije se korištenje potrebno registrirati.

Ured sadrži još i standardni set aplikacija kao što su bilješke, kalkulator, zip manager, diktafon i file manager.

Kalendar

Kalendar, odnsono planer, jedna je od važnijih stavki u životu poslovnog čovjeka. Aplikacija Kalendar na Symbian mobitelima uvijek je bila na nivou, pa je tako i u slučaju Nokije E7. Kalendar je pregledan i jasan, a opcije i alati logički su i praktično posloženi. Četiri su tipa pregleda: mjesečni, tjedni, dnevni i kao lista zadaća, a na početnom zaslonu moguće je postaviti odgovarajući widget koji prikazuje aktualne stavke. Namještanje alarma jednako je jednostavno.

Stranice: 1 2 3 4 5


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT