Test: Nokia E7

Kamera

Nokia E7 je, nažalost, još jedan u nizu modela s odličnom 8 megapiskelnom kamerom i dvostrukom LED bljeskalicom, ali bez auto-fokusa. Nije toliki problem što je auto-fokus izostavljen, dokumenti se i dalje mogu fotografirati i čitljivost je solidna, ali i dalje ostaje pitanje: zašto? U čemu je kvaka? Bilo kako bilo, autofokusa nema, a ukoliko želite fotografirati dokumente učinite to s razdaljine od nekih 60-70 cm. S obzirom na jak senzor fotografiju će biti moguće zumirati na „čitljivi“ nivo. Ostale fotografije snimljene Nokijom E7 zadovoljavajuće su kvalitete, a primjerke možete vidjeti ispod.

Snimanje HD videa svakako je bolja strana kamere. Nokia E7 snima HD video uz rezoluciji 720p pri 25 fps (sličica u sekundi). Video se snima u MP4 formatu, a minuta snimljenog materijala zauzima između 90 i 100 MB. Prilikom video snimanja omogućen je i 3x digitalni zoom, bez gubitka kvalitete, odnosno pikseliziranja slike. Slična funkcionalnost već je viđena na Nokiji N8. U nastavku slije primjer video isječka, a ovdje ga možete usporediti sa HD isječcima snimljenim još nekim uređajima.

Povezivost

Od svih uobičajenih načina povezivanja izdvojili bismo USB on-the-go putem kojeg je uređaj moguće koristiti kao USB host. Također, Nokia E7 sadrži i HDMI utor, putem  kojeg je moguće izravno prikazivati HD video na odgovarajućem monitoru ili televizoru. Što se ostalih tehnikalija tiče standardno je podržan WiFi, a HSPA brzine idu do 10,2 mbps download i 2 mbps uplink.

Baterija

Nokia E7 ima ugrađenu bateriju kapaciteta 1200 mAh. S obzirom na primarnu namjenu ovog mobitela za pretpostaviti je da ćete zbog korištenja push e-maila imati stalno aktivnu podatkovnu vezu. U tom će slučaju, uz razumnu upotrebu telefonskih razgovora,  baterija će izdržati puna dva dana. Isključivanjem podtakovne veze i prebacivanjem na 2G mrežu potrajat će i duže.

Zaključak

Nokia E7 nije mobitel za geekove niti za one koji bi to željeli biti, a sumnjamo da će bilo tko ovaj uređaj kupiti iz modnih pobuda. Ovo je uređaj, kao što smo u uvodu naveli, prvenstveno namijenjen pisanju mailova, instant i SMS poruka. Pregledavanje i uređivanje office dokumenta još je jedan adut Nokije E7, a veliki zaslon omogućuje sasvim ugodan rad. Poslovni, ali i svi oni ovisnici o e-mailu, chatu i porukama znat će cijeniti prednosti ovog uređaja. Odlična video kamera koja snima u HD rezoluciji neće biti na odmet, a veliki zaslon omogućuje čak i gledanje filmova.

Cijena Nokije E7 ovisi o operateru i pretplatničkoj tarifi koju izaberete, a trenutno je nude Vipnet i T-mobile.

Nokia E7 – tehničke karakteristike

Uređaj na testiranje ustupio: Nokia Hrvatska.

Pročitajte i slijedeće recenzije: Nokia N8, Nokia C7, Nokia C6-01

Stranice: 1 2 3 4 5


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT