Test: Nokia N8

Povezivost

TVout funkcionalnost je evoluirala i u ovom uređaju dolazi s HDMI podrškom, što znači da je moguće sav multimedijalni sadržaj s telefona izravno pregledati na HD televizoru. Uređaj se isporučuje HDMI adapterom za spajanje na standardni HDMI kabel koji u prodajnom paketu nije sadržan. S računalom se povezuje pomoću priloženog micro USB kabela, preko kojeg se istovremeno i puni baterija. Tu je i Bluetooth 3.0 sa stereo podrškom.

Kad su mobilne mreže u pitanju, redi reda navedimo GSM/EDGE i 3G/HSPA s maksimalnim brzinama prijenosa podataka 10,2 mbps download te 2.0 mbps upload. Naravno, tu je i standardna podrška za WiFi 802.11 b/g/n

USB On The Go

USB-On-The-Go je relativno nova stvar u svijetu tehnologije s praktičnom primjenom, a omogućuje praktičnu i brzu izmjenu podataka između dva mobilna uređaja, na način da jedan od njih ima mogućnost da se ponaša kao USB host, odnosno kao računalo na koje se spaja drugi mobitel. Nokia N8 jedan je od prvih uređaja uopće koji podržava ovu funkcionalnost. Za ovu svrhu prodajni paket sadrži kratki microUSB kabel koji na suprotnoj strani ima USB host utičnicu. Na njega se nadostavi standardni USB-microUSB kabel koji inače služi za spajanje uređaja s računalom.

Najprije smo Nokiju N8 pokušali spojiti s BlackBerryjem 9700, ali iz nekog razloga spajanje nije uspjelo. Nakon toga spojili smo Samsung Galaxy S i iz priloženih fotografija moguće je vidjeti da je spajanje uspjelo. Čim se dva uređaja spoje, Nokia otvara File Manager na kojem je odmah moguće vidjeti sav sadržaj na drugom uređaju.

Kliknite za povećanje:

Vidi se cijela struktura foldera i datoteka u Samsungovoj internoj memoriji te micro SD kartici, a zanimljivo je da je Samsung čak započeo s punjenjem baterije, „kradući“ struju od Nokije. Spajanje raznih USB memorijskih stickova bilo je jednako uspješno.

Imajući u vidu sporost, kao i sve veću nedostupnost Bluetooth file transfera na mnogim novijim uređajima, USB on the Go bi mogao postati zanimljiva alternativa.

FM Transmiter

…odnosno FM radio predajnik zanimljiv je način za reprodukciju glazbe. Funkcionira kao klasični predajnik, odašiljući radio signal u radijusu od najviše dva metra. Na svom kućnom ili auto radio prijemniku potražite frekvenciju na kojoj Nokia N8 emitira i slušajte glazbu koja je pohranjena u memoriji telefona.

Stranice: 1 2 3 4 5 6


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT