Test: Samsung Galaxy Tab P1000

Mobilni ured

Za rad s dokunemtima zadužena je aplikacija ThikFree office i moguće je pregledavati i uređivati .doc .xls .ppt i .pdf dokumente. Sama apklikacija donkle je izmijenjena u odnosu na varijnate poznate iz mobitela. Na vrhu zaslona nalaze se tabovi za brzu navigaciju te odabir radnji unutar svakog pojedinog dokumenta.

Surfanje internetom jedna je od najčešćih radnji na novijim smartphone uređajima, a  tablet ovo iskustvo čini zanimljivijim i nekako kompletnijim. Doživljaj pregledavanja omiljenih web stranica skoro je na nivou onog na stolnim računalima. Web preglednik podržava Flash 10.1 i tijekom korištenja nismo primijetili bilo kakav problem. Sam preglednik ima iste funkcije kao onaj na Galaxyju S, s tom razlikom što u vrhu zaslona ima prečice prema telefonskom imeniku, izmjeni tabova/prozora i zabilješkama. Podržano je „štipanje“ (pinch zooming) kao i zumiranje dvostrukim dodirom. Postoj ii zasebna YouTube aplikacija na kojoj će Galaxy Tab bez teškoća zavrtjeti i HD video sadržaje. Naravno, kvaliteta prikaza ovisi i o brzini internet veze. Primjerice, ako je uređaj na internet spojen preko WiFi-a, video u rezoluciji 720p vrti se bez problema.

Od mnoštva zanimljivih aplikacija kojima je Galaxy tab oprepmljen u startu, izvojili bi “Readers Hub” pomoću kojeg je moguće čitati e-book izdanja, odnosno elektronske knjige te razne elektronske publikacije novina. Od hrvatskih izdanja ponuđeni su Večernji list, Posovni dnevnik, Vijesnik te 24 sata i tu u probnom periodu u trajanju od 3 dana. Za sve duže od toga potrebno se pretplatiti na odgovarajuću uslugu.

Stranice: 1 2 3 4 5 6


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT