Test: Samsung Galaxy Tab P1000

Virtualna tipkovnica

Lakoća korištenja i komoditet jedini su ispravni termini kojima se može opisati razlika između ove tipkovnice i one na mobitelima. Dimenzije uređaja učinile su svoje, pa je analogno tome i tipkovnica „narasla“. Ako uređaj koristimo u vodoravnom položaju,  tipkovnica je dovoljno široka da ju komotno možemo koristiti s dvije ruke držeći pri tom uređaj na stolu ili u krilu. U okomitom načinu rada tipkovnica je upravo toliko široka da omogućuje ugodno tipkanje palčevima, slično kao na mobitelu, a same tipke su dovoljno široke da je vjerojatnost pritiska na krivu vrlo mala.

Možda je ovo malo subjektivno, ali kombinacija boja na tipkovnici (bijele tipke na sivoj podlozi) čini mi se dosta logičnijom od one na Galaxyju S, gdje su sive tipke na sivoj podlozi koje razlikuje samo nijansa. Svjetlijim tipkama postiže se veći kontrast, a time i bolja uočljivost.

Kamera

Fotografiranje Tab-om izgleda jednako čudno kao telefoniranje te nije ni malo zgodno. Iako je teško pretpostaviti da će ova kamera biti u čestoj upotrebi, opremljena je 3.2 megapikselnim senzorom s autofokusom i LED bljeskalicom, što će zadovoljiti povremene potrebe za fotografiranjem. Ovdje nam najprije padaju na pamet fotografije dokumenata, jer uređaj doživljavamo prvenstveno kao poslovni, a auto-fokus omogućuje oštrinu na bliskim udaljenostima. U postavkama je moguće odabrati nekoliko veličina, odnosno rezolucija fotografija. Najveća moguća je 2048×1563 točaka, no ona odgovara odnosu 4:3. Osobno preferiram fotografije s odnoson 16:9 ili 16:10, a ovu zadnju možemo dobiti ako u postavkama odaberemo rezoluciju 2048×1232. Primjeri takvih fotografija slijdede ispod. Kliknite na sliku za uvećanje.

Sučelje kamere dobro je poznato iz drugih Samsungovih modela i prilično je jednostavko za korištenje. Simboli su logično ilustrirani, a postavke lako dostupne.

Video kamera je ipak došla s nešto slabijim mogućnostima. Galaxy Tab, za razliku od Galaxyja S, ne podržava snimanje u HD rezoluciji 720p već je najveća moguća rezolucija 480p.


Povezivost

Za spajanje na računalo uređaj koristi USB kabel i aplikaciju Samsung Kies koju će biti potrebno skinuti sa Sasmungovih web stranica. Aplikacija Kies omogućuje lakšu sinkronizaciju sadržaja, no uređaj je moguće koristiti i za masovnu pohranu podataka.

Ukoliko bude problema pri spajanju morat ćete skinuti i najnoviji Samsung USB driver.

Samsung Galaxy Tab možete koristiti i kao mobilni Hot-spot. Uređaj koristi 3G mobilnu mrežu i odašilje WiFi signal na koji možete spojiti do 5 zasebnih uređaja.

Bluetooth omogućuje prijenos zvuka, ali i datoteka svih mogućih formata.

Šteta što je izostavljna USB host funkcionalnost, jer bi time Tab mogao u još većoj mjeri zamijeniti računalo.

Baterija

Ovakva komadina hardvera omogućuje i ugradnju veće, a time i jače baterije. Samsung je u Galaxy Tab ugradio bateriju od 4000 mAh, što dovoljno govori o mogućoj autonomiji uređaja. U najrigoroznijim uvjetima, dakle kod stalnog pregledavanja web satranica, mailova, drušvenih mreža, listanja po izborniku itd. baterija će potraja puna dva dana. U Samsungu trvde da će Galaxy Tab izdržati 7 sati reprodukcije videa. U praksi se pokazalo je da nakon odgledanog igranog filma u trajanju dva sata indikator baterije pokazivao nešto više od 50%, što je jednako zadivljujuće.

Stranice: 1 2 3 4 5 6


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT