Testiramo: LG V10

naslovna 1

Kako jedan uređaj, praktički istih specifikacija kao njegov stariji brat, može ostaviti snažan utisak već na prvi dojam? Iskreno, i mi smo ostali iznenađeni LG-em V10 koji je praktički malo veći brat LG-a G4. Dolazi s istim Snapdragonom 808, istim senzorom kamere kao i istim zaslonom, samo nešto veće dijagonale naravno.

No to nije ono što V10 odvaja od LG-a G4. To su materijali izrade koji su na na vidljivo višoj razini. Metalni obrub koji se proteže po lijevom i desnom boku uređaja ostavlja odličan dojam, baš kao i ova nova vrsta gumiranog poklopca koja bi trebala biti puno otpornija na padove. Istina, kožni poklopac u starijeg brata ostavlja malo bolji premium osjećaj, no sveukupna izrada je definitivno na strani V10.

Premda je riječ o istom Snapdragonu 808, za potrebe multitaskinga ovaj put je ugrađeno 4 GB RAM-a, što toplo pozdravljamo jer LG zna kako iskoristiti “višak” RAM-a. S druge strane, kamera je hardverski ostala nepromjenjena, no donosi razna softverska poboljšanja od kojih je najupečatljivija mogućnost korištenja ručnih postavki prilikom snimanja videa.

Povrh 5,7″ zaslona je još jedan manji 2,1″ čiju ću upotrebljivost dobro testirati narednih tjedan dana, koliko bi uređaj trebao provesti kod mene. Trenutno ga vidim kao zgodan dodatak koji prikazuje šture informacije o obavijestima, ali i za vrijeme korištenja drugih aplikacija. No tu promjenama nije kraj jer su pokraj tog 2,1″ zaslona čak dvije prednje kamere, koje bi trebale odlično poslužiti za veće grupne selfije što ću također pokušati testirati u obližnjem staračkom domu.

Iskutijavanje kao i prve dojmove nakon 24 sata korištenja možete očekivati sutra u sklopu videa, a do tada vas ostavljam s par kadrova uređaja. Prve testne fotografije možete vidjeti u skorašnjem osvrtu na pola godine s LG-em G4 kojeg sam fotografirao upravo s ovim uređajem.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT