Testiramo: Samsung Galaxy Note 8; iskutijejavanje i prvi dojmovi

Stigao je i taj dan. Samsung Galaxy Note 8 stigao je u naše ruke, i to zahvaljujući susretljivoj ekipi iz Sancta Domenice. Ako još ne znate o kakvom se uređaju radi, pročitajte vijest o njegovom predstavljanju, te naš osvrt, koji je uslijedio ubrzo nakon toga.

Ovdje najavljujemo opsežno testiranje Notea 8, gdje smo otvoreni i za sva pitanja vezana uz ovaj uređaj. Dakle, ako vas nešto konkretno zanima ili imate prijedlog da nešto određeno uključimo u testiranje, napišite to u komentarima.

Napominjem da nam je na test stigao model SN-N950F/DS, što će reći da se radi o Dual SIM modelu, koji je inače dostupan na europskom tržištu.

Na prvu ruku, Note 8 se doima kao neka drukčija inačica S8+ modela. Ne bih ga definirao kao sa samo malo oštrijim kutovima, ali isto tako, ne bih ni kao napredniju poboljšanu verziju, modernijeg dizajna. Definitivno je malo teže koristiti ga s jednom rukom, u odnosu na S8+, ali vjerujem da ću se vrlo brzo priviknuti.

Čitač otiska prsta je još nedostupniji nego na S8 Plus, što je zasigurno objektivna mana. Nažalost, i dalje nema stereo zvučnika, pa čak niti kombinacije s jednim zvučnikom prikrivenim unutar slušalice, a drugim na dnu, kao što to recimo HTC, Apple i pojedini drugi proizvođači guraju.

Iskreno me najviše zanima kakvim će se pokazati novi sustav kamera i slabija baterija u kombinaciji s većim zaslonom, u odnosu na S8+ naravno. Dosta pažnje obratit ćemo na poboljšanja vezana uz S-Pen olovku, a kako će se općenito provesti u našim rukama, saznat ćete već idući tjedan kad stiže recenzija.

Do tada vas ostavljamo s nekoliko kadrova ovoga uređaja. Nešto kasnije možete očekivati i nekoliko primjera fotografija, kao i rezultate najpopularnijih benchmark alata.

Benchmark aplikacije ne uzimamo za ozbiljno, no za sve one koji ih vole, prilažemo rezultate.

Kad je kamera u pitanju, tu imamo još mnogo posla, ali prilažemo par primjera tako da i sami steknete inicijalne dojmove.

Stiglo je i iskutijejavanje:

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.  [ U redu ]