ThL 4400 – Recenzija

ThL 4400

Već godinama negodujemo i gunđamo zbog slabih baterija, tj. autonomije smartfona koja se kod većine novijih modela svela na jedan dan korištenja. Baterije same po sebi nisu toliko slabe, odnosno kapacitet im nije toliko mali, koliko je porasla potrošnja zbog često nepotrebnog nabrijavanja hardvera, ali i imperativa dizajna koji utječe na konstantno smanjivanje debljine kućišta.

Da nije sve tako crno, svjedočili smo ovih dana, tj. od kad na testu imamo ThL 4400. Ovaj kineski proizvođač je jedan od rijetkih koji je napokon i ovom problemu poklonio nešto veću pažnju i na tržište izbacio 5-inčni smartfon s baterijom kapaciteta čak 4400 mAh. U međuvremenu je ova kompanija predstavila i model s punih 5000 mAh, a da ukupni gabariti uređaja ne prelaze uobičajene okvire, no o njemu ćemo kad nam stigne u ruke.

Kako se ThL 4400 proveo na našem testu i kakve je dojmove ostavio, pročitajte u nastavku.

Osnovne karakteristike

Dimenzije: 144,9 x 72,4 x 8,9  mm

Masa: 158 grama

Zaslon: 5,0″ IPS LCD, 1280 x 720, 293 ppi

SoC: MediaTek MT6582

CPU: 4x Cortex-A7 1,3 GHz

RAM: 1 GB

Interna memorija: 4 GB

Povezivanje: WiFi, WiFi Direct, WiFi Hotspot, A-GPS, Bluetooth, USB on-the-go

3G: HSPA+

4G: –

Dual SIM

OS: Android 4.2 Jelly Bean

Kamera: 8 MP/1080p

Prednja kamera: 5 MP

Baterija: 4400 mAh

Cijena: 1499,00 kn

Info: Chipoteka

Prednosti

Impresivna autonomija

Zaslon s Gorilla Glass 3 zaštitnim slojem

USB OTG adapter u prodajnom pakiranju

Cijena

Nedostaci

Relativno mala interna memorija

Ne podržava 3G na spektru od 900 MHz

Dizajn, kućište i zaslon

I do sada smo imali prilike kupovati baterije većeg kapaciteta za postojeće modele smartfona, ali su one u pravilu dolazile u kompletu s posebnim poklopcem, što je na kraju rezultiralo povećim ukupnim gabaritima. Debljina ovog uređaja iznosi sasvim normalnih 8,9 mm i kao takav normalno leži u ruci i u džepovima, baš kao i drugi 5-inčni modeli.

Tajna očito leži u preraspodjeli prostora unutar kućišta, gdje je većina komponenti “stisnuta” u gornji dio, čime se osigurao maksimum za bateriju koja je morala fizički narasti.

Sam oblik i dizajn uređaja su klasika. Jednostavne ravne i simetrične linije odgovarat će većini kupaca. Kućište se ne može podičiti visokokvalitetnom plastikom, ali se neće ni posramiti. Ukupna kvaliteta izrade kućišta je solidna i nema naznaka da bi se u doglednom vremenu moglo pojaviti škripanje ili šuškanje.

Zaslon je izrađen u IPS tehnologiji, što sada polako postaje standard i u nižem cjenovnom razredu u kojem se nalazi i ovaj uređaj. Kutovi vidljivosti su na razini koja se od ove tehonolgije i očekuje, što vrijedi i za preciznost i odaziv. Rezolucija iznosi 1280 x 720 točaka, što na dijagonali od 5 inča daje gustoću od vrlo visokih 293 ppi, pri kojoj će tek rijetki uspjeti izolirati pojedini piksel.

Možda najzanimljivji detalj na ovom zaslonu je Gorilla Glass 3 zaštitni sloj protiv grebanja, kojeg u ovom cjenovnom razredu baš i ne viđamo.

Stranice: 1 2 3


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT