ThL 4400 – Recenzija

Hardver i povezivanje

ThL 4400 pokretan je MediaTekovim MT6582 SoC-om u kojem na taktu od 1,3 Ghz kucaju četiri Cortex-A7 jezgre zajedno s Mali-400 grafičkim koprocesorom, dok količina RAM-a iznosi 1 GB. Ovo je često viđena konfiguracija kod niskobudžetnih uređaja i do sada je pokazala izvrstan omjer performansi i štedljivosti.

Interna memorija iznosi 4 GB, ali je korisniku dostupno oko 2,7 GB, od čega 1 GB na primarnoj, a 1,3 GB na sekundarnoj particiji. Tu je i utor za microSD memorijske kartice, a podržane su one do 32 GB kapaciteta.

Uređaj sadrži dva utora za SIM kartice i podržava rad na 2G i 3G mrežama. Ipak, 3G radi samo na 2100 MHz, dok spektar od 900 MHz nije podržan, što znači da u pojedinim ruralnim područjima 3G neće raditi. Operateri još uvijek kriju podatke o lokaciji ovih baznih stanica, tako da ne možemo reći o kojim se područjima konkretno radi.

Kad je povezivanje u pitanju, podržani su uobičajeni standardi: WiFi, WiFi hotspot, WiFi direct, Bluetooth, A-GPS i USB on-the-go. Ovaj potonji protokol je potpomognut i mini adapterom koji micro USB utor na uređaju pretvara u standardni USB 2.0 priključak, a nalazi se u prodajnom paketu.

Kvaliteta poziva je zadovoljavajuća iako će najviše ovisiti o stanju mreže. Zvuk u slušalici možemo svrstati u prosjek, a isto  vrijedi i za jakost vanjskog zvučnika.

Softver i sučelje

Screenshot_2014-06-23-15-02-31 Screenshot_2014-06-27-19-07-26 Screenshot_2014-06-27-19-07-51 Screenshot_2014-06-27-19-07-58 Screenshot_2014-06-27-19-08-14 Screenshot_2014-06-27-19-09-03

Operativni sustav na kojem ThL 4400 temeljen je Android 4.2.2, kao i kod većine kineskih uređaja koji su pokretani MediaTekovim procesorima. U međuvremenu je MediaTek za svoje procesore odobrio nadogradnju na Android 4.4 KitKat pa se nadamo da će ju i ThL uskoro omogućiti za svoje uređaje.

Sučelje je u odnosu na AOSP (čisti) Android donekle izmijenjeno, s posebno prilagođenim i jednoobraznim ikonicama koje će vas u početku malo zbunjivati. Čak i ikonice novih aplikacija koje instalirate dobiju “podlogu” kako bi izgledale unifiormirano. Naravno, kao i kod svakog Androida imate punu slobodu instalacije alternativnog launchera koji će ponuditi uobičajene ikonice na koje smo više-manje svi navikli.

Sučelje je općenito brzo i fluidono, tj. na razini većine Androida pogonjenih novijim generacijama procesora, tako da s te strane nemamo prigovora.

Kad su aplikacije u pitanju, svakako treba spomenuti Adobe Flash Player koji dolazi već instaliran na uređaj. Za multimedijski sadržaj zadužena je standardna galerija, kao i video player koji podržava širok spektar codeca. Ako po tom pitanju naiđete na bilo kakav problem, iz Google Play trgovine instalirajte neki od alternativnih playera (Mobo, BS Player…).

ThL 4400 sadrži i jednu novost pod nazivom “Float apps” ili plutajuće apliakcije. Ukoliko je ova funkcija u postavkama omogućena, na svim zaslonima ćete moći koristiti svojevrsne male aplikacije koje plutaju iznad sadržaja. Nešto slično smo već vidjeli na uređajima drugih proizvođača, a ovo je najsličnije LG-evoj verziji. Dostupne su četiri aplikacije i to Video Player, Glazba, Kalkulator i diktafon.

Stranice: 1 2 3


 
      
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]