ThL 4400 – Recenzija

Kamera

ThL 4400 pripadnik je novije generacije Kineza koji sadrže kvalitetnije module i softver kamere i kao razultat dobili smo osjetno bolje fotografije od onih na koje smo navikli prošle godine. ThL 4400 tako dolazi s 8 MP senzorom i LED bljeskalicom, a softver nudi standardne mogućnosti postavljanja parametara i izbora načina snimanja, dok bljeskalica solidno osvjetljenje predmete u mraku.

Fotografije na danjem svjetlu imaju visoku razinu kvalitete, minimum šuma i prilično veliku oštrinu koja opet može ovisiti o načinu fokusiranja. U ambijentu s umjetnim osvjetljenjem kvaliteta pada minimalno i to ne ispod očekivane razine, što također treba pohvaliti. U potpunom mraku relativno snažna bljeskalica osigurava solidnu razinu oštrine i i količine detalja pa možemo zaključiti da je kamera općenito ispunila očekivanja, a s obzirom na cjenovni razred u kojem se uređaj nalazi, čak ih je i nadmašila.

Primjeri fotografija:

Primjer 1080p videa:

1080p video također treba pohvaliti jer je vrlo dobar kad u obzir uzmemo cijenu uređaja, iako nije izravno usporediv s onim snimljenim skupljim modelima s jačim procesorima.

Baterija

Evo nas u dijelu teksta koji većina vas vjerojatno najviše iščekuje. Nevjerojatnih 4400 mAh u 5-inčnom uređaju zvuči zaista impresivno. Sama brojka obećava puno, ni rezultat nije iznevjerio.

Uređaj sam nekih desetak dana koristio umjesto svog Notea 3 s baterijom od 3200 mAh i napravio jednu kratku usporedbu iskustva s njim. Iako uređaji sami po sebi nisu izravno usporedivi, uvjeti prilikom testiranja su bili praktički isti: stalna veza s internetom (kombinirano WiFi 3G), sinkronizacija 4 mailboxa, Hangouts i Twitter.

Dakle, na Noteu 3 mi baterija tijekom prosječnog radnog dana potraje više od ujutro do navečer. Ujutro ga skinem s punjača i navečer oko 23h indikator u pravilu pokazuje oko 30%. Ako je korištenje tog dana bilo intezivnije, već oko 20h će razina baterije pasti na ispod 30, da bi do 23:00 pala na 19%. U danima kada uređaj koristim manje intezivno i ako ga navečer ne priključim na punjač, na ovih 30% će pasti negdje sljedeći dan oko podne.

E sad, koristeći se ThL-om 4400 na otprilike isti način, u prvom slučaju (prosječan intenzitet korištenja) indikator baterije je oko 23h navečer još uvijek pokazivao 68%. Po noći ga nisam punio, da bi do ujutro u 7:00 razina baterije pala na 65%, dakle za samo 3 postotna boda. Istim intenzitetom sam ga nastavio koristiti i sljedeći dan i u 23h tog sljedećeg dana razina je pala na 31%.

Znači, u ovom slučaju je ThL 4400 imao otprilike dvostruko veću autonomiju od Notea 3.

U drugom slučaju, tj. prilikom intezivnijeg korištenja, razina baterije je u 20:00 iznosila 69%, a u 23:00 je pala na 60%. Do ujutro u 7:00 razina se spustila na 46%. Istim inteznitetom sam uređaj nastavio koristiti i sljedeći dan, da bi inidikator oko 19:00 pokazao 19% kapaciteta.

U manje intezivnom načinu korištenja, tj kada bi mi baterija na Noteu 3 inače potrajala malo manje od dva dana, ThL 4400 bi izdržao i nešto više od tri dana.

Treba imati na umu da se ovo testiranje temelji na paušalnim podacima i subjektivnim dojmovima, te da se iskustva mogu razlikovati, ovisno o navikama korisnika, ali i stanju mrežne infrastrukture koje je često vezano i uz mikrolokaciju (udaljenost baznih stanica, routera, jačina signala itd.). Isto tako, Note 3 slovi kao prilično izdržljiv uređaj kad je autonomija Androida u pitanju, a ThL 4400 s druge strane ima manju rezoluciju zaslona i štedljiviji procesor.

U svakom slučaju, s baterijom ThL-a 4400 nikako neće biti razočarani, jer će vam pružiti autonomiju između dva i tri dana dana, u nekim slučajevima i četiri, ovisno o vašim navikama i potrebama. Treba reći da je ovo svojevrstan rekord u svijetu Androida, barem kad je u pitanju standardna baterija i uređaj normalnih dimenzija.

Zaključak

ThL 4400 očito nije samo “još jedan Kinez”. Uz nisku cijenu koja iznosi 1499,00 kuna, nudi solidan hardver, vrlo dobru kameru za svoj cjenovni razred i definitivno najbolju autonomiju u svijetu Android do sada, a sve zbog baterije velikog kapaciteta koja je uspjela stati u kućište civilnih dimenzija.

Uređaj kao takav je namijenjen prosječno zahtjevnim korisnicima kad su performanse u pitanju i naravno, najzahtjevnijima kad govorimo o autonomiji.

Stranice: 1 2 3


 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT