ThL 4400 – Recenzija

Kamera

ThL 4400 pripadnik je novije generacije Kineza koji sadrže kvalitetnije module i softver kamere i kao razultat dobili smo osjetno bolje fotografije od onih na koje smo navikli prošle godine. ThL 4400 tako dolazi s 8 MP senzorom i LED bljeskalicom, a softver nudi standardne mogućnosti postavljanja parametara i izbora načina snimanja, dok bljeskalica solidno osvjetljenje predmete u mraku.

Fotografije na danjem svjetlu imaju visoku razinu kvalitete, minimum šuma i prilično veliku oštrinu koja opet može ovisiti o načinu fokusiranja. U ambijentu s umjetnim osvjetljenjem kvaliteta pada minimalno i to ne ispod očekivane razine, što također treba pohvaliti. U potpunom mraku relativno snažna bljeskalica osigurava solidnu razinu oštrine i i količine detalja pa možemo zaključiti da je kamera općenito ispunila očekivanja, a s obzirom na cjenovni razred u kojem se uređaj nalazi, čak ih je i nadmašila.

Primjeri fotografija:

Primjer 1080p videa:

1080p video također treba pohvaliti jer je vrlo dobar kad u obzir uzmemo cijenu uređaja, iako nije izravno usporediv s onim snimljenim skupljim modelima s jačim procesorima.

Baterija

Evo nas u dijelu teksta koji većina vas vjerojatno najviše iščekuje. Nevjerojatnih 4400 mAh u 5-inčnom uređaju zvuči zaista impresivno. Sama brojka obećava puno, ni rezultat nije iznevjerio.

Uređaj sam nekih desetak dana koristio umjesto svog Notea 3 s baterijom od 3200 mAh i napravio jednu kratku usporedbu iskustva s njim. Iako uređaji sami po sebi nisu izravno usporedivi, uvjeti prilikom testiranja su bili praktički isti: stalna veza s internetom (kombinirano WiFi 3G), sinkronizacija 4 mailboxa, Hangouts i Twitter.

Dakle, na Noteu 3 mi baterija tijekom prosječnog radnog dana potraje više od ujutro do navečer. Ujutro ga skinem s punjača i navečer oko 23h indikator u pravilu pokazuje oko 30%. Ako je korištenje tog dana bilo intezivnije, već oko 20h će razina baterije pasti na ispod 30, da bi do 23:00 pala na 19%. U danima kada uređaj koristim manje intezivno i ako ga navečer ne priključim na punjač, na ovih 30% će pasti negdje sljedeći dan oko podne.

E sad, koristeći se ThL-om 4400 na otprilike isti način, u prvom slučaju (prosječan intenzitet korištenja) indikator baterije je oko 23h navečer još uvijek pokazivao 68%. Po noći ga nisam punio, da bi do ujutro u 7:00 razina baterije pala na 65%, dakle za samo 3 postotna boda. Istim intenzitetom sam ga nastavio koristiti i sljedeći dan i u 23h tog sljedećeg dana razina je pala na 31%.

Znači, u ovom slučaju je ThL 4400 imao otprilike dvostruko veću autonomiju od Notea 3.

U drugom slučaju, tj. prilikom intezivnijeg korištenja, razina baterije je u 20:00 iznosila 69%, a u 23:00 je pala na 60%. Do ujutro u 7:00 razina se spustila na 46%. Istim inteznitetom sam uređaj nastavio koristiti i sljedeći dan, da bi inidikator oko 19:00 pokazao 19% kapaciteta.

U manje intezivnom načinu korištenja, tj kada bi mi baterija na Noteu 3 inače potrajala malo manje od dva dana, ThL 4400 bi izdržao i nešto više od tri dana.

Treba imati na umu da se ovo testiranje temelji na paušalnim podacima i subjektivnim dojmovima, te da se iskustva mogu razlikovati, ovisno o navikama korisnika, ali i stanju mrežne infrastrukture koje je često vezano i uz mikrolokaciju (udaljenost baznih stanica, routera, jačina signala itd.). Isto tako, Note 3 slovi kao prilično izdržljiv uređaj kad je autonomija Androida u pitanju, a ThL 4400 s druge strane ima manju rezoluciju zaslona i štedljiviji procesor.

U svakom slučaju, s baterijom ThL-a 4400 nikako neće biti razočarani, jer će vam pružiti autonomiju između dva i tri dana dana, u nekim slučajevima i četiri, ovisno o vašim navikama i potrebama. Treba reći da je ovo svojevrstan rekord u svijetu Androida, barem kad je u pitanju standardna baterija i uređaj normalnih dimenzija.

Zaključak

ThL 4400 očito nije samo “još jedan Kinez”. Uz nisku cijenu koja iznosi 1499,00 kuna, nudi solidan hardver, vrlo dobru kameru za svoj cjenovni razred i definitivno najbolju autonomiju u svijetu Android do sada, a sve zbog baterije velikog kapaciteta koja je uspjela stati u kućište civilnih dimenzija.

Uređaj kao takav je namijenjen prosječno zahtjevnim korisnicima kad su performanse u pitanju i naravno, najzahtjevnijima kad govorimo o autonomiji.

Stranice: 1 2 3


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT