Trump odgađa primjenu carina na iPhone i ostale tehnološke proizvode iz Kine do 15. prosinca

Nakon niza prijetnji, nesuvisle retorike i mahanja sabljom, Trump polako popušta. Nakon što je skinuo Export ban Huaweiju, danas je objavljeno kako će se najavljene carine u visini 10% na uvoz tehnoloških proizvoda iz Kine odgoditi do 15. prosinca.

Naime, nakon zadnje najave Trumpove administracije, od uvođenja novih carina se odustalo, odnosno se barem privremeno odgodila primjena uvođenja carina na tehnološke proizvode koji se odnose na „zdravlje, nacionalnu sigurnost i ostale faktore“.

Odmah nakon ove objave, indeks newyorške burze Dow Jones je porastao za 460 bodova, što dovoljno govori o reakciji tržišta, budući da je uslijed zadnjih najava strmoglavo pao.

Ovo znači i oslobađanje carina za američke građane na iPhone i mnoge druge Appleove proizvode, barem do 15. prosinca, a do tada će se vjerojatno održati i novi pregovori između dviju strana.

 
      
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]