Trusted Contacts – nova Googleova aplikacija za dijeljenje lokacije s najbližima

trusted-contacts

Google je danas lansirao novu aplikaciju – Trusted Contacts, tj. «pouzdani kontakti» u slobodnom prijevodu. Pomoću ove aplikacije možete dijeliti lokacije s vama najvažnijim osobama kao što su članovi obitelji ili najbliži prijatelji.

Jednostavno dodate željeni kontakt, nakon čega mu možete omogućiti da zatraži vašu lokaciju (vrijedi i obrnuto). Ukoliko je sve u redu, zahtjev možete odbiti, a ukoliko niste u mogućnosti odgovoriti, lokacija se dijeli automatski. Trusted Contacts funkcionira i bez internetske veze, odnosno i kad je baterija prazna, no u tim slučajevima se dijeli zadnja poznata lokacija.

Aplikacija je trenutno dostupna za Android uređaje, a možete ju preuzeti u Google Play trgovini.

I do sada smo viđali razne aplikacije i servise za dijeljenje lokacije, no većina njih je brzo praznila bateriju uređaja. Čak je i Google unutar Mapa imao vlastiti Latitude servis koji je prije nekoliko godina ugašen.

Trusted Contacts bi trebao ispraviti nedostatke prethodnice, a kako će se pokazati u praksi, vidjet ćemo već kroz sljedećih nekoliko dana.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.  [ U redu ]