iPhone 5 u 4. kvartalu prodan u 27.4, iPhone 4S u 17.4, a Samsung Galaxy S3 u 15,4 milijuna primjeraka

 

 

Još malo statistike. Naime, danas je Strategy Analytics izašao s podacima o najprodavanijim smartphone uređajima u svijetu tijekom posljednjeg kvartala 2012. godine. Očekivano, iPhone 5 drži prvo mjesto sa 27,4 milijuna prodanih komada. Drugo mjesto je zauzeo iPhone 4S čime je Samsung Galaxy S3 pomaknut na treće mjesto. Iz priložene tablice je vidljivo da je u spomenutom razdoblju iPhone 4S prodan u 17,4 milijuna primjeraka, a Samsung Galaxy S3 u 15,4 milijuna. Premda se radi o kvartalu s Božićnim blagdanima koji tradicionalno utječu na povećanje prodaje svega i svačega, ipak je zanimljivo vidjeti kako je prodaja starog iPhonea 4S povećana u odnosu na kvartal ranije. 

Ovi podaci napokon raščlanjuju strukturu prodaje iPhonea i daju odgovor na pitanje koji je model prodan u koliko primjeraka. Naime, ostali analitičari, kao i sam Apple, do sada su izlazili s ukupnim brojem prodanih iPhonea, neovisno o modelu.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.  [ U redu ]