Uskoro stižu nova Nokia 6300 4G i Nokia 8000 4G

Nositelj licence za Nokia brend na telefonima i tabletima finski HMD Global priprema se uskoro predstaviti dva nova Nokia uređaja, koji će biti reinkarnacije modela iz Nokijine bogate povijesti, uz moderniji dizajn i 4G. Uređaje koje Finci spremaju oživjeti su Nokia 6300 i 8000, odnosno Nokia 6300 4G i Nokia 8000 4G kako bi se trebali zvati.

Nokia 6300 4G i Nokia 8000 4G trebale bi biti nastavak strategije modernizacije portfelja Nokia običnih telefona koji su do sada većinom oslanjali na 2G mrežu, a sa sve većim brojem zemalja koje ukidaju nacionalne 2G mreže, Nokia Mobile se prilagođava i u ponudu stavlja sve više 4G običnih telefona. Tako smo prije manje od mjesec dana vidjeli novu Nokiju 215 4G i 225 4G, a ubrzo bi i Nokia 6300 4G i Nokia 8000 4G trebale biti dio priče.

Indicija da stižu nove Nokije pronađena je na stranicama operatera Telia Denmark u tablici koja navodi uređaje koji podržavaju VoWiFi, odnosno pozive preko WiFi mreže. Uređaji su ubrzo uklonjeni sa stranice, no prije toga ostao je snimak zaslona. Osim 4G LTE mreže, izgledno je da će novi obični telefoni podržavati i WiFi. Vjerojatno će koristit KaiOS operativni sustav, koji određene “pametne” značajke donosi na obične telefone, a jedan od takvih telefona je i Nokia 2720 Flip koju smo i recenzirali.

Za više informacija treba pričekati službeno predstavljanje, za koje trenutno nema informacija kada bi trebalo biti održano.

via: NokiaMob

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT